Τέμπη: Προκαλούν σοκ οι περιγραφές των διασωστών – “Βγάλαμε κορμιά καμμένα και διαμελισμένα”

 Τέμπη: Προκαλούν σοκ οι περιγραφές των διασωστών – “Βγάλαμε κορμιά καμμένα και διαμελισμένα”

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι διασώστες που επιχείρησαν στο σημείο του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Για όσα βίωσε στο σημείο, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Live News» η Κατερίνα Γιάσλα, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία επεσήμανε πως «οι εικόνες που έχει στο μυαλό της, δεν μπορούν να σβηστούν εύκολα».

«Φτάσαμε στο σημείο στη 01:00 το βράδυ. Το σημείο ήταν σαν βομβαρδισμένο. Η φωτιά μόλις είχε σβήσει και είχαν ξεκινήσει να βγάζουν τα θύματα. Οι άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν είχαν ήδη φύγει από το σημείο», σημείωσε αρχικά.

«Οι εικόνες είναι σκληρές, δεν περιγράφονται με λόγια. Τα περισσότερα θύματα ήταν στα μπροστά βαγόνια, τα περισσότερα μέσα στο βαγόνι, αλλά και έξω, αφού είχαν εκτοξευτεί από τα παράθυρα.

Εμείς βγάλαμε μόνο θύματα, οι ζωντανοί είχαν ήδη μεταφερθεί. Κάποια από τα κορμιά που βγάλαμε ήταν καμένα και κάποια διαμελισμένα» συμπλήρωσε η γυναίκα.

Στη συνέχεια, η διασώστρια αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν, όταν κλήθηκαν να βγάλουν όσα πράγματα υπήρχαν μέσα στο τρένο:

«Το πιο έντονο ήταν τη δεύτερη μέρα όταν βγάζαμε τα πράγματα μέσα από το τρένο. Τότε, βρήκαμε το κάθισμα ενός μωρού, εκεί λυγίσαμε όλοι. Είναι λυπηρό εν έτη 2023 να ζούμε τέτοιες καταστάσεις. Μπορούσες να καταλάβεις την ηλικία τους από το σώμα τους», κατέληξε.

Η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της υπηρεσίας του

Νωρίτερα, μία συγκλονιστική φωτογραφία που μαρτυρά τον πόνο και την απόγνωση ενός άνδρα της ΕΜΑΚ έγινε viral, από την πρώτη ημέρα μετά το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον πυροσβέστη της ΕΜΑΚ, Γιάννη Παπαγιαννάκη, να λυγίζει πάνω από καθίσματα της μοιραίας αμαξοστοιχίας τα οποία βρίσκονταν δίπλα σε έναν σωρό από τσαλακωμένα μέταλλα. Ο πόνος του άνδρα της ΕΜΑΚ που αντίκρισε τις εικόνες αυτές δεν μπορεί να κρυφτεί.

fotografia emak tempi

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (8/3) στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαγιαννάκης αποκάλυψε τι ήταν αυτό που είδε και τον έκανε να γονατίσει.

«Εκείνη τη στιγμή που με απαθανάτισε ο φακός χωρίς να το γνωρίζω, ήμουν πάνω από τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας, ρούχα, καλλυντικά σκεπασμένα με αίμα και κομμάτια από τη σάρκα της», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε για τη θλίψη και την οργή που ένιωσε φτάνοντας στο σημείο και παραδέχτηκε ότι ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις μετά από δυστυχήματα, αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας του.

Μεταξύ άλλων, ο άνδρας της ΕΜΑΚ είπε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που είχε, ήταν το χειροκρότημα των παιδιών που προπονεί στο κολυμβητήριο, όταν τον υποδέχτηκαν στην πρώτη προπόνηση μετά την τραγωδία.

Σχετικά Άρθρα