Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του intercity είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας – “Δεν ξέρω αν ήταν σε θέση να οδηγήσει”

 Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του intercity είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας – “Δεν ξέρω αν ήταν σε θέση να οδηγήσει”

Φως στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ρίχνει η μαρτυρία ενός εργαζόμενου του ΟΣΕ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Live News ο συνάδελφος και φίλος του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity 62 είπε πως προκύπτουν προβληματισμοί γύρω από το γεγονός ότι ο οδηγός δεν ενημέρωσε μόλις είδε ότι πήγαινε στο ρεύμα καθόδου.

«Ο συγχωρεμένος είχε περάσει θέμα υγείας μεγάλο. Αν ήταν ικανός να οδηγήσει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Δεν ξέρω αν ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να οδηγήσει τρένο. Εγώ το κατέθεσα, πληροφορία είχα, την κατέθεσα στην ανακρίτρια. Είχε θέμα σοβαρό».

Ο εργαζόμενος του ΟΣΕ ισχυρίστηκε πως το λάθος είναι του σταθμάρχη, ωστόσο ανέφερε πως εάν ο μηχανοδηγός το είχε αντιληφθεί έγκαιρα τότε θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία και δεν θα χάνονταν τόσες ανθρώπινες ψυχές.

«Ο σταθμάρχης το έκανε το λάθος. Δεν μπορεί να πει ψέματα ότι δεν το έκανε. Ο συγχωρεμένος γιατί δεν το κατάλαβε; Αν ο μηχανοδηγός το καταλάβαινε δεν θα γινόταν τίποτα. Φαίνεται η διαγώνιος. Στρίβει το τρένο ολόκληρο, το τρένο στρίβει. Αυτός έπρεπε να το κοκαλώσει το τρένο πριν μπει απέναντι στην άλλη γραμμή. Έπρεπε να το κοκαλώσει και να πει «γιατί με οδηγείς στην άλλη γραμμή;».

Δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν θα σκοτώναμε κόσμο. Ούτε έκανε εκφώνηση ο μηχανοδηγός. Είναι υποχρεωμένος να το πει. Με το που φεύγει από τον σταθμό κάθε τρένο, είναι υποχρεωμένος όπου περνάει να φωνάζει. Το μυαλό μου πάει ή μιλούσε στο κινητό, ή το θέμα υγείας», κατέληξε. Όπως είπε και ο ίδιος, έχει καταθέσει στις ανακριτικές Αρχές σχετικά με όσα ισχυρίστηκε.

Σχετικά Άρθρα