Παρέμβαση Τσίπρα για τα Τέμπη τις επόμενες μέρες – Θα μιλά για υποκρισία Μητσοτάκη και ασέβεια στα θύματα – Πήγε στην κηδεία του 34χρονου Βάϊου Βλάχου

 Παρέμβαση Τσίπρα για τα Τέμπη τις επόμενες μέρες – Θα μιλά για υποκρισία Μητσοτάκη και ασέβεια στα θύματα – Πήγε στην κηδεία του 34χρονου Βάϊου Βλάχου

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και το βαρύ πένθος επιβάλλουν να ΜΗΝ ανέβουν οι τόνοι για τις ευθύνες απέναντι στην επικοινωνιακή γραμμή του Μαξίμου για συμψηφισμούς εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τηρεί γραμμή σεβασμού, όπως εξάλλου έγραφε και στο πανό στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 8ης Μαρτίου… “ΣΕΒΑΣΜΟΣ”.

Εξάλλου πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη στην κηδεία του 34χρονου Βάιου Βλάχου στην Καρδίτσα μέσα σε κλίμα οδύνης.

Ο Βάιος επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με τη σύντροφό του από την Αθήνα, όπου είχαν περάσει το τριήμερο της Αποκριάς, μαζί με το αγαπημένο τους σκυλάκι. Η σύντροφος του Βάιου, Δάφνη, παραμένει νοσηλευόμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

Υπό αυτό κλίμα του θρήνου για τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν, τα στελέχη και βουλευτές της Κουμουνδούρου τηρούν τόνους σεβασμού παρά τις προκλήσεις, κάτι που φάνηκε και στις μεγάλες πορείες όπου βρέθηκαν, αποφεύγοντας την αυτοπροβολή.

  • Η εντολή που δόθηκε και υπηρετήθηκε στο μέγιστο βαθμό από τα στελέχη ήταν όλοι να κάνουν πολλά βήματα πίσω και να μην αντιπαρατεθούν στο δημόσιο διάλογο με όρους κανονικότητας.

Παράλληλα δίνονται κεντρικά οι πρέπουσες απαντήσεις όπως αυτή με τα 8 ψέματα που μέτρησαν από το στόμα του νέου υπουργού μεταφορών κ. Γεραπετρίτη και οι στοχευμένες διαρροές της δικαιοσύνης για φακέλους που ανοίγουν από την προηγούμενη κυβέρνηση προκαλούν οργή.

  • Η σύγκρουση αναμένεται να είναι σφοδρή και όπως έγραψε το libre και ο πολιτικός μας συντάκτης Σωτήρης Μπολάκης ο Αλέξης Τσίπρας πολύ σύντομα θα βγει ο ίδιος να δώσει απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη που για μια ακόμη φορά επιχειρεί να εμφανιστεί με το κοστούμι της διαχείρισης των κρίσεων χωρίς να ζητά από κανένα βοήθεια, ούτε καν και από την Ευρωπαίκή Επιτροπή που έχουν τεχνογνωσία, σχολίαζαν  στο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική είναι και η αιχμηρή απάντηση που έδωσε η Κουμουνδούρου στην εισαγωγική ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό στρώνοντας ουσιαστικά το έδαφος για την επικείμενη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα…

  • «Η συγνώμη και η ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με το “όλοι φταίνε” ούτε με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι», υπογραμμίζει, σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να κατανοήσει ότι δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός αλλά κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και ηγείται μιας παράταξης που κυβέρνησε σχεδόν τα μισά χρόνια από τη μεταπολίτευση», αναφέρει, η κ. Τσαπανίδου, σχολιάζοντας πως «οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια απαξιώθηκαν και ξηλώθηκαν πολλές δικλείδες ασφαλείας, με βάση τις οποίες λειτουργούσαν ομαλά οι σιδηρόδρομοι τόσα χρόνια, που θα είχαν αποτρέψει το δυστύχημα».

«Και, κυρίως, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση του επιτελικού κράτους και της αριστείας και αντί αυτού κυβερνά με ρουσφέτια και αναξιοκρατία παντού», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Πόσο πειστικό είναι να επιχειρεί να μας πείσει ότι όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα τα κάνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές; Έρχονται στιγμές που η ουσία ξεπερνά την επικοινωνία και κανένας Αμερικανός επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να τα διορθώσει».

Σχετικά Άρθρα