Ινδονησία: Τουλάχιστον 30 οι νεκροί σε κατολίσθηση

 Ινδονησία: Τουλάχιστον 30 οι νεκροί σε κατολίσθηση

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση σε απομονωμένο νησί της Ινδονησίας αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους κατοίκους.

Μετά την κατολίσθηση που έγινε τη Δευτέρα στο νησί Σιραζάν στην περιοχή Νατούνα της Ινδονησίας ακολούθησαν έξι ημέρες καταρρακτώδους βροχής, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια σε χωριό να θαφτούν στις λάσπες. Το Σιραζάν απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το νησί Βόρνεο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Σουχαργιάρτο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν 24 ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται.

Οι αρχές θα στήσουν στύλους ηλεκτροδότησης μόλις αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με την απομονωμένη περιοχή, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πάνω από 1.200 κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ότι θα μετεγκατασταθούν σε πιο επίπεδες περιοχές και με «μικρό κίνδυνο καταστροφών».

Ο Πάτλι Μουχάμαντ, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εννέα πτώματα εντοπίστηκαν στα χαλάσματα των σπιτιών στο χωριό Πανγκαλάν. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι κακές μετεωρολογικές συνθήκες αρχικά επιβράδυναν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά ο καιρός έχει βελτιωθεί έκτοτε και οι γραμμές επικοινωνίας αποκαθίστανται σταδιακά.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές κατά την περίοδο των βροχών στην Ινδονησία, όπου η κατάσταση κάποιες φορές επιδεινώνεται λόγω της αποψίλωσης των δασών και των συνεχών καταρρακτωδών βροχών που προκαλούν πλημμύρες σε πολλές περιοχές.

Σχετικά Άρθρα