Τέμπη: Οι αντιφάσεις του σταθμάρχη για το κλειδί – Φωτογραφία ντοκουμέντο που αποδεικνύει το λάθος

 Τέμπη: Οι αντιφάσεις του σταθμάρχη για το κλειδί – Φωτογραφία ντοκουμέντο που αποδεικνύει το λάθος

Ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί για την τραγωδία στα Τέμπη φαίνεται να γνώριζε ότι έκανε το λάθος που οδήγησε στην τραγωδία. Οι συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τις αντιφάσεις του σχετικά με τα γεγονότα και όσα κατέθεσε στις Αρχές μετά τη σύλληψή του.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LIVE NEWS, ο σταθμάρχης βλέπει στον πίνακα ελέγχου ότι το κλειδί είναι γυρισμένο και ότι το τρένο έχει μπει στην γραμμή καθόδου και όχι σε αυτή της ανόδου όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους στα Τέμπη.

Αν και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έμαθε τι συνέβη στα Τέμπη από την πυροσβεστική, ο σταθμάρχης φαίνεται ότι γνωρίζει και ότι παραδέχεται ότι «έγινε τράκα» στους συναδέλφους του, με τους οποίους μίλησε ακόμα και 3 λεπτά μετά το δυστύχημα. 

Ακόμη, όταν ο σταθμάρχης βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας φαίνεται ότι έριξε τις ευθύνες στα χαλασμένα κλειδιά στον πίνακα ελέγχου του σταθμού. Όταν, όμως, η ανακρίτρια τον ρώτησε για τη βλάβη, ο σταθμάρχης λέει ότι το κλειδί δεν είχε βλάβη.

Επίσης, ο 59χρονος ανέφερε στην απολογία του ότι κάλεσε και τους μηχανοδηγούς των 2 αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν, κάτι που δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Έγινε τράκα! ΑΜΑΝ!»

Όσον αφορά τα ηχητικά ντοκουμέντα αλλά και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αυτά ξεδιαλύνουν όλα όσα συνέβησαν τα δραματικά λεπτά πριν και μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει το λάθος του σταθμάρχη

Μία φωτογραφία – ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr αποκαλύπτει ακόμα ένα κομμάτι της μοιραίας νύχτας, που έγινε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Στη φωτογραφία βλέπετε το μοιραίο κλειδί 116. Ένα από τα σημεία δηλαδή, που τα τρένα αλλάζουν ράγες και άρα κατεύθυνση.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το χώρο των μηχανοδηγών, του προαστιακού, την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά κάποιες ώρες νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι πριν από την τραγωδία στα Τέμπη, αποφεύχθηκε αντίστοιχη περίπτωση με τον προαστιακό, τον οποίο ο σταθμάρχης έστειλε λάθος και χρειάστηκε να κάνει… όπισθεν για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Να το λοιπόν το κλειδί 116 σε λάθος θέση που κανονικά θα έπρεπε να είναι «γυρισμένο» ευθεία και στέλνει το τρένο… σε άλλη κατεύθυνση!

Αν ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν αντιλαμβανόταν νωρίς το λάθος, θα γινόταν ατύχημα. Ευτυχώς ο συρμός σε αυτή την περίπτωση, είχε χαμηλή ταχύτητα και σταμάτησε.

Γιατί όμως το «κλειδί» 116 ήταν γυρισμένο;

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο σταθμάρχης Λάρισας το είχε γυρίσει σε αυτή τη θέση νωρίτερα, για να περάσει το τοπικό τρένο του Βόλου στις 22.10 και να μπει στη Λάρισα όπως και έγινε. Μετά ωστόσο φαίνεται ότι ξέχασε να το επαναφέρει στη σωστή θέση.

Με αυτά και με αυτά, δημιουργήθηκε μία «αναμπουμπούλα» -καθώς ο προαστιακός στο τσακ γλίτωσε το ατύχημα- λίγο πριν χρειαστεί να ασχοληθεί ο σταθμάρχης με την επόμενη αμαξοστοιχία, το μοιραίο Ιντερσίτι.

Για να γίνουν όλα σωστά, ο σταθμάρχης θα έπρεπε να γυρίσει το κλειδί 118 στη σωστή θέση. Μέσα στην όλη αναμπουμπούλα, φαίνεται πως αυτό δεν έγινε… Κι έτσι οδηγηθήκαμε στη φονική σύγκρουση τρένων, που «θέρισε» 57 ζωές.

Σχετικά Άρθρα