Πρώτες δημοσκοπήσεις… στα χέρια των πολιτικών αρχηγών μετά την τραγωδία – Τι δείχνουν

 Πρώτες δημοσκοπήσεις… στα χέρια των πολιτικών αρχηγών μετά την τραγωδία – Τι δείχνουν

Στοχευμένες μετρήσεις ήδη διενεργούνται μετά την τραγωδία των Τεμπών από το περασμένο σαββατοκύριακο και των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα έχουν υπόψη τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις ίσως κάνουν την εμφάνισή τους σε εφημερίδες του σαββατοκύριακου, εάν οι εταιρείες καταγραφής των τάσεων της κοινής γνώμης αποφασίσουν ότι τα στοιχεία που συλλέγουν είναι τόσα και τέτοια που τους επιτρέπουν με σχετική ακρίβεια να καταγράψουν απόψεις κι ισορροπίες σε αυτή την εξαιρετική δύσκολη συγκυρία.

Κοινό συμπέρασμα αυτών των πρώτων ενδείξεων είναι η αποστασιοποίηση από την κυβερνητική παράταξη.

Αυξάνεται, δηλαδή, σημαντικά, ο αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνονται από τη Νέα Δημοκρατία που ασκεί τη διακυβέρνηση, ενώ αρκετοί δημοσκόποι καταγράφουν με προσοχή και περίσκεψη την άνοδο της λεγόμενης «αντισυστημικής ψήφου» που παρασύρει – κι εξομοιώνει – όλα τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμούς της δημοκρατικής Πολιτείας.

Κάποιοι από τους έμπειρους δημοσκόπους που διενεργούν μετρήσεις αυτό τον καιρό, εκτιμούν ότι τα ως τώρα ευρήματα τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όσοι απομακρύνονται από τα κόμματα, κυρίως από το κυβερνητικό, τηρούν μια στάση αναμονής που αφορά στο πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την διπλή επιχείρηση «όλα στο φως» και «ποτέ ξανά».

Δηλαδή πρώτον, από τη μια μεριά εάν θα φτάσουμε οι πολίτες να μάθουμε ακριβώς τα αίτια του πολύνεκρου, τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τις ζωές 57 αθώων ανθρώπων και βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους. Όλοι όσοι έφταιξαν, όλοι όσοι ενεπλάκησαν, όλοι όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους, πρόσφατες ή παλαιότερες, υπήρξαν αιτία -αμέσως ή εμμέσως- για το μακελειό της περασμένης Τρίτης στα Τέμπη.

Και δεύτερον, εάν θα αναληφθούν όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε τα μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια στις σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας, ώστε να γίνει πράξη και η πρωθυπουργική δέσμευση και υπόσχεση για «ποτέ ξανά».

Σχετικά Άρθρα