Πέταξαν τιγράκι έξω από το Αττικό Πάρκο – Είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω

 Πέταξαν τιγράκι έξω από το Αττικό Πάρκο – Είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω

Αττικό Πάρκο – jaguar

Ένα περίεργο περιστατικό που, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται σε παράνομο εμπόριο άγριων ζώων εκτυλίχθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όταν ένα λευκό τιγράκι μόλις τεσσάρων μηνών βρέθηκε εγκαταλειμμένο στα σκουπίδια.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου, Ζαν-Ζακ Λεσουέρ, το άτυχο ζώο δεν ανήκει στο πάρκο, αλλά έγινε αντιληπτό τυχαία από υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου κάτω από κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

«Εμείς το μάθαμε όταν οι υπάλληλοι του δήμου πήγαν να μαζέψουν τα σκουπίδια και την ανακύκλωση έξω από το πάρκο αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς αντιλήφθηκαν πως κάτω από έναν κάδο βρίσκονταν ένα ζώο. Ενημερωθήκαμε αμέσως και διαπιστώσαμε πως πρόκειται για ένα λευκό τιγράκι. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, περί παράνομου εμπορίου άγριων ζώων. Είναι τεσσάρων μηνών, αλλά έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι δύσκολο να καταφέρει να ζήσει. Είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Πάρκου, Ζαν-Ζακ Λεσουέρ.

Όπως συμπλήρωσε, «αυτή τη στιγμή εμείς το φιλοξενούμε και το περιθάλπουμε. Του κάναμε ακτινογραφίες, του δώσαμε φάρμακα και δύο κτηνίατροί μας το παρακολουθούν. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Προφανώς κάποιος το απέκτησε παράνομα, κάτι δεν πήγε καλά και το εγκατέλειψε σε εμάς».

Σχετικά Άρθρα