Γεωργιάδης: Αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας δεν θα έμπαινε άνθρωπος στα τρένα (vid)

 Γεωργιάδης: Αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας δεν θα έμπαινε άνθρωπος στα τρένα (vid)

Eπίδειξη αναλγησίας, ακριβώς μία εβδομάδα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να υπερασπιστεί τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μετά την παραίτησή του, για δηλώσεις που προηγήθηκαν του δυστυχήματος περί ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, σε μία ωμή και αναίσχυντη παραδοχή της πολιτικής ανευθυνότητας που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τον την ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών, όχι μόνο να μεριμνούν για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να τους προειδοποιούν σε περίπτωση που αυτή κρίνεται ανεπαρκής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε αρχικά πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής “πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε”, ωστόσο αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;” για να προσθέσει πως “εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;”

Για να ακολουθήσει το αποκορύφωμα του κυνισμού: “Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα”.

Και επέμεινε σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του απερχόμενου υπουργού: “Είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότιι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα”.

Δείτε το απόσπασμα από το 12ο λεπτό και μετά:

Στο παρακάτω βίντεο, η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή για την ασφάλεια των τρένων: