MH370: Εννέα χρόνια μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines – Τα 3 σενάρια για το δυστύχημα

 MH370: Εννέα χρόνια μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines – Τα 3 σενάρια για το δυστύχημα

Εννέα χρόνια έχουν περάσει από το μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα για το οποίο έχουν δοθεί ελάχιστες απαντήσεις. Πρόκειται για τη εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines. Οι οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν στην πτήση καλούν την κυβέρνηση της Μαλαισίας να δώσει το πράσινο φως για μια νέα έρευνα για το αεροσκάφος.

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 12 μέλη του μαλαισιανού πληρώματος και 227 επιβάτες από 14 διαφορετικά έθνη, έγινε το μεγαλύτερο μυστήριο στην αεροπορία, αφού εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου 2014.

Μετά από ένα τριετές κυνήγι που συντονίστηκε από τη Μαλαισία, την Κίνα και την Αυστραλία και έληξε τον Ιανουάριο του 2017, δεν εξήχθη κανένα συμπέρασμα σχετικά με το τι συνέβη στην πτήση MH370.

Η αμερικανική εταιρεία θαλάσσιας ρομποτικής Ocean Infinity διεξήγαγε μια ανεπιτυχή δεύτερη έρευνα για το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό το 2018, αλλά δηλώνει ότι τώρα έχει νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη του αεροπλάνου.

Η Voice370, μια ομάδα συγγενών των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προτρέπει τις αρχές της Μαλαισίας να υποστηρίξουν μια νέα έρευνα από την Ocean Infinity.

Τι είχε συμβεί

Πριν εξαφανιστεί η πτήση 370, το κύριο ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας διαπίστωσε ότι το αεροπλάνο έκανε μια απότομη αριστερή στροφή αφού εισήλθε στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα Ανταμάν, σύμφωνα με τον Guardian.

Ενώ βρισκόταν πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς το αεροπλάνο άλλαζε πορεία, οι αξιωματούχοι λένε ότι ο αναμεταδότης του αεροπλάνου απενεργοποιήθηκε, πιθανότατα από τον πιλότο ή τον συγκυβερνήτη, ανέφερε το People.

Το αεροπλάνο φέρεται να εντοπίστηκε σε γεωστατικό δορυφόρο του Ινδικού Ωκεανού που διαχειρίζεται η Inmarsat στις έξι ώρες που ακολούθησαν μετά την πτώση του από τα ραντάρ. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η πτήση στράφηκε προς τα νότια αφού έφτασε στη Θάλασσα Ανταμάν.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το αεροπλάνο πιθανότατα πετούσε ευθεία για ώρες μέχρι να ξεμείνει από καύσιμα και να πέσει στον Ινδικό Ωκεανό μεταξύ Αυστραλίας και Ανταρκτικής, αλλά δεν έχουν βγει ποτέ οριστικά συμπεράσματα.

Σχετικά Άρθρα