Μεγάλη συγκέντρωση στη Λαμία για το δυστύχημα στα Τέμπη

 Μεγάλη συγκέντρωση στη Λαμία για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, βροντοφωνάζοντας συνθήματα για το «έγκλημα στα Τέμπη» που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Το παρών έδωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, γονείς, μαθητές με την υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας αλλά και δεκάδων σωματείων και φορέων.

Η μεγάλη συγκέντρωση ήταν φόρος τιμής στις δεκάδες  ψυχές που χάθηκαν βίαια και άδικα τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου στον Ευαγγελισμό στα Τέμπη. Σε αυτούς, είπαν όλοι οι συμμετέχοντες, ότι χρωστούν να αποκαλύψουν όλους τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας και να μην τους αφήσουν να κρυφτούν πίσω από ένα ανθρώπινο λάθος, ενός και μόνου ανθρώπου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όλοι οι ομιλητές κατέδειξαν τη διαχρονικότητα της απαξίας του ελληνικού σιδηροδρόμου και τη θυσία αθώων ψυχών στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους.

Με παλμό και ένταση οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Λαμίας, κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή από το Πάρκο στην οδό Καποδιστρίου, Λεβαδίτου, Όθωνος, Καραϊσκάκη, Καζούλη, Υψηλάντη, πλατεία Ελευθερίας και τέλος μέσω Ρήγας Φεραίου επιστροφή στο Πάρκο.

Είναι εντυπωσιακό καθώς το πλήθος κάλυψε όλη την οδό Καποδιστρίου από το Πάρκο μέχρι τη συμβολή με την οδό Θερμοπυλών, ενώ φτάνοντας στη Ρήγα Φεραίου η «ουρά» ακόμη βρισκόταν στην οδό Καζούλη.

Η συγκέντρωση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, καθώς οι τελευταίοι αποχώρησαν μετά τις 14:15′.

Οι διοργανωτές, έδωσαν νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους του ΕΚΛ και των 43 σωματείων – συλλόγων που συμμετείχαν για την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας, προκειμένου να οργανώσουν την επόμενη συνάντηση – διαμαρτυρία.

Σχετικά Άρθρα