Κουτσούμπας: Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ηλεκτρονικά και τα τρένα χειροκίνητα

 Κουτσούμπας: Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ηλεκτρονικά και τα τρένα χειροκίνητα

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο στην ανάδειξη των ευθυνών και να μην κουκουλωθεί τίποτα ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των πολιτών που βράζουν από αγανάκτηση και από οργή και κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως με τον αποκρουστικό τους τσακωμό για τις ευθύνες δεν μπορούν να πείσουν κανένα.

Μπροστά στη βαριά σκιά της θλίψης και της οργής για το δυστύχημα στα Τέμπη, σφίγγουμε τα δόντια γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε και επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι δυστύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο έγκλημα, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο» για την απόδοση των ευθυνών τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας έτσι ώστε, είπε χαρακτηριστικά, να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα, για να μην υπάρξει ξανά παιδί που δεν θα απαντήσει στο μήνυμα της μητέρας του «στείλε όταν φτάσεις».

«Θυμίζω την ανακοίνωση της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ στους σιδηροδρομικούς, η οποία έκανε και μια σοκαριστική πρόβλεψη: “Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις”. Αυτά έγραφαν μόλις 20 μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη, στις 7 Φεβρουαρίου, και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Μακάρι να μην είχαν επιβεβαιωθεί…» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

«Ό,τι και να κάνετε εσείς της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και αν προσπαθείτε – με μοιρασμένους ρόλους με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα – για να στρέψετε τη συζήτηση αποκλειστικά στις υπαρκτές ευθύνες ενός σταθμάρχη και στο αν αυτός ήταν ή δεν ήταν ρουσφέτι, η αλήθεια – και σε αυτή την περίπτωση – δεν κρύβεται με τίποτα» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ούτε ο κουραστικός και αποκρουστικός τσακωμός σας αυτές τις μέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ κύριοι της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για το πότε “κόλλησε και πότε ξεκόλλησε” η κάθε σύμβαση, μπορεί να πείσει κανέναν. Όλοι σας, δηλαδή, λέτε ότι τα κάνατε περίπου σωστά, οι εργολάβοι έφαγαν και ξαναέφαγαν, αλλά το αποτέλεσμα, αυτό που έμαθε όλος ο κόσμος με τον πιο τραγικό τρόπο, είναι ότι εν έτει 2023, στην εποχή της ψηφιοποίησης, τα τρένα πηγαίνουν στα κουτουρού και με προφορικές οδηγίες από τον ασύρματο, λες και είμαστε στην εποχή του Τρικούπη» πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ηλεκτρονικοί και τα τρένα χειροκίνητα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Ολομέλειας, χαιρέτισε τους χιλιάδες απεργούς και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. «Η νέα γενιά βράζει από αγανάκτηση», σημείωσε, προσθέτοντας «είμαστε μαζί σας! Σας στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις για να γίνουμε όλοι μαζί η φωνή των νεκρών».

Σημειώνεται πως ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο αίτημα να διακόψει η βουλή τη συνεδρίαση της, προκειμένου να πάρουν μέρος οι βουλευτές στις συγκεντρώσεις, λέγοντας: «Μόλις έρχομαι από αυτές τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις. Ήδη ήμουν στα Προπύλαια, ενώ είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην Ομόνοια. Είναι πολύ μεγάλες οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και θα μπορούσε να διακόψει η βουλή βεβαίως για κάποιο διάστημα ώστε και οι βουλευτές να βρεθούν εκεί. Εγώ πάντως ήδη πήγα και θα ξαναπάω. Απλώς μεταφέρω το κλίμα στη βουλή».

Σχετικά Άρθρα