Απεργιακός ξεσηκωμός/Η κοινωνία ζητά απαντήσεις για τα Τέμπη – Με διαταγή για κλειστούς σταθμούς του μετρό απαντά η αστυνομία – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές

 Απεργιακός ξεσηκωμός/Η κοινωνία ζητά απαντήσεις για τα Τέμπη – Με διαταγή για κλειστούς σταθμούς του μετρό απαντά η αστυνομία – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές

Φουντώνει το κύμα οργής με την κοινωνία να ζητά επιτακτικά αληθινές απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, απορρίπτοντας τον επικοινωνιακό ορυμαγδό. Έτσι σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες και κόμματα καλούν σε  κινητοποιήσεις  στο Σύνταγμα (12.00), στην πλατεία Κλαυθμώνος (12.30) και στα Προπύλαια (12.30). Τα μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν «χειρόφρενο» με εξαίρεση λίγες ώρες κατά τις οποίες θα κινηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.

Η τεράστια συμμετοχή του κόσμου στο Κυριακάτικο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα φαίνεται πως έχει θορυβήσει την κυβέρνηση που μοιάζει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εμποδίσει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Έτσι, η αστυνομία διέταξε να κλείσουν κομβικοί σταθμοί του Μετρό.

 Οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»,  «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»,  «ΟΜΟΝΟΙΑ»,  «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ»  και  «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Στο Μετρό οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 θα κινούνται από τις τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα ενώ η Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) «Πειραιάς – Κηφισιά» και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλού ούτε και τα τρένα της Hellenic Train και του προαστιακού αφού οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία.

Κατά τη συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Ζητούν από τους αρμόδιους φορείς «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρας τα πλοία, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΠΝΟ και η ΠΕΝΕΝ.

Οι τελευταίοι συρμοί σε Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
 • από Μοναστηράκι προς Κηφισιά στις 16:51 και προς Πειραιά στις 17:09,
 • από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 16:54 και προς Πειραιά στις 17:07,
 • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
 • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
 • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
 • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
 • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
 • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και
 • από το Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις στις 16:00

Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45. 

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, θα συμμετάσχουν με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και έως τις 6 το απόγευμα, στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.