Βουλγαρία: Θα καταστρέψει 2,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κοροναϊού – Λόγω έλλειψης ζήτησης

 Βουλγαρία: Θα καταστρέψει 2,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κοροναϊού – Λόγω έλλειψης ζήτησης

Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι λόγω έλλειψης ζήτησης, ο αριθμός των εμβολίων κατά του COVID-19 στις αποθήκες της χώρας έχει αυξηθεί και η απόσυρση των ληγμένων εμβολίων είναι αναπόφευκτη. 

Ο υπουργός Υγείας, Asen Medzhidiev, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό. «Είμαστε στα πρόθυρα να καταστρέψουμε 2,8 εκατομμύρια εμβόλια που πλησιάζουν στη λήξη τους», δήλωσε ο Μετζιντίεφ. 

Επίσης ο Μετζιντίεφ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη καταστραφεί 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, η διάρκεια των οποίον είχε λήξει πέρυσι, ενώ φέτος θα λήξει και η προθεσμία για 2,8 εκατομμύρια δόσεις. 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα πρέπει να εισάγει άλλα 8 εκατομμύρια εμβόλια έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ανάλογα με τη συντονισμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την καταπολέμηση του COVID-19. 

Ένα μέρος αυτής της συμβατικής εισαγωγής καταβάλλεται προκαταβολικά. 

Ο Μετζιντίεφ είπε ότι η εισαγωγή αυτών των εμβολίων είναι “περιττή δαπάνη”

Η Βουλγαρία συγκαταλέγεται στις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά του COVID-19 στην ΕΕ. Περίπου 39.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα. 

Πηγή: abcnews.al 

Σχετικά Άρθρα