Τέμπη: “Πιθανόν δεν πήραμε δικούς μας ανθρώπους” – Συγγενείς θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA

 Τέμπη: “Πιθανόν δεν πήραμε δικούς μας ανθρώπους” – Συγγενείς θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA

Rail accident involving a collision between a cargo and a passenger train at Tempi valley near Evangelismos village northern of Larissa city, Greece on March 1, 2023.

Μια νέα ανατριχιαστική σελίδα της τραγωδίας στα Τέμπη με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής 57 ανθρώπων, ήρθε στην επιφάνεια, καθώς συγγενείς θυμάτων κατήγγειλαν μέσω του δικηγόρου τους ότι ενδέχεται να παρέλαβαν άλλες σορούς και ζητούν νέα εξέταση DNA.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος κάποιων εκ των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ότι συγγενείς που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα από τις αρχές, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Μάλιστα ανέφερε ότι πέντε οικογένειες δεν έχουν προχωρήσει σε ταφή των ανθρώπων τους, καθώς θέλουν να επιβεβαιώσουν πως οι σοροί που έλαβαν ανήκουν όντως στα δικά τους πρόσωπα.

Στην εκπομπή του MEGA ήταν και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που επισήμανε πως δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση στους συγγενείς από τη στιγμή που θα παραλάβουν τις σορούς, λέγοντας ότι μπορούν να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

“Υπάρχουν αμφιβολίες αν είναι όντως είναι τα παιδιά τους

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αποκάλυψε το αίτημα συγγενών για νέα εξέταση DNA από πραγματογνώμονα λέγοντας πως οι εντολείς του έχουν αμφιβολίες για το αν οι σοροί ανήκουν όντως σε δικούς τους ανθρώπους

«Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», είπε ο δικηγόρος. Και συνέχισε: «Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους.

Η κ. ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων».

“Δεν έχουν γίνει πέντε κηδείες, λόγω αμφιβολιών

Ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη τόνισε ότι 5 οικογένειες δεν έχουν κάνει ακόμα τις κηδείες των ανθρώπων τους, διότι έχουν αμφιβολίες για τις σορούς που παρέλαβαν.

«Υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει», ανέφερε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία, σήμερα; Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα