Τέμπη: Οι παραλήψεις που οδήγησαν στην τραγωδία – Η δικλείδα ασφαλείας που δεν ακολουθήθηκε (vid)

 Τέμπη: Οι παραλήψεις που οδήγησαν στην τραγωδία – Η δικλείδα ασφαλείας που δεν ακολουθήθηκε (vid)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το ζήτημα των ευθυνών για την μοιραία σύγκρουση.

Ένα έγγραφο, το οποίο παρουσίασε το MEGA, θα μπορούσε, εάν είχε παραδοθεί στα χέρια του μηχανοδηγού να αποτρέψει την τραγωδία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, πρόκειται για το δελτίο ειδοποίησης για τα δρομολόγια, ένα έγγραφο το οποίο πρέπει να παραλαμβάνει κάθε σταθμάρχης και μηχανοδηγός και μετά να αποχωρεί.

Το έγγραφο αναφέρει τον αριθμό της αμαξοστοιχίας, το δρομολόγιο και πού ακριβώς θα κινηθεί το τρένο. Μάλιστα πρόκειται για ένα τριπλότυπο έγγραφο, ωστόσο φαίνεται πως άλλη μία δικλείδα ασφαλείας δεν ακολουθήθηκε με τα γνωστά μοιραία αποτελέσματα.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν, πως ο σταθμάρχης Λάρισας στην κατάθεσή του δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για τεχνικά ζητήματα.

Όπως δε αναφέρει η εκπομπή Live News, φαίνεται πως η πληροφορία ότι στη βάρδια θα έπρεπε να είναι δύο σταθμάρχες, επιβεβαιώνεται.

Η ίδια εκπομπή, προχώρησε σε ακόμη μία αποκάλυψη, φέρνοντας στο φως το τηλεγράφημα, το δελτίο ειδοποίησης, το οποίο ο σταθμάρχης έστειλε σε άλλο τοπικό τρένο, με τον κωδικό 2598, αλλά από ότι φαίνεται δεν έστειλε ποτέ στο μοιραίο τρένο, με αποτέλεσμα την φονική σύγκρουση της αμαξοστοιχίας με την εμπορική.

Σχετικά Άρθρα