Τέμπη/ Μπαράζ μηνύσεων κατά Καραμανλή από δικηγόρους οικογενειών θυμάτων- Η δήλωση που επικαλούνται- Θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες (vid)

 Τέμπη/ Μπαράζ μηνύσεων κατά Καραμανλή από δικηγόρους οικογενειών θυμάτων- Η δήλωση που επικαλούνται- Θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες (vid)

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθεί ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, λόγω της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη και των διαβεβαιώσεών του λίγες ημέρες πριν το φρικτό δυστύχημα ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το πρωί της Τρίτης (7/3) στο MEGA ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο πατέρας ενός εκ των νεκρών του έδωσε εντολή να καταθέσει μήνυση και αγωγή και του πρώην υπουργού Μεταφορών.

«Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικό πρόσωπο είτε είναι από τον ΟΣΕ. Ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος του έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», είπε ο δικηγόρος.

Πρέπει να σημειωθεί πως και ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την οικογένεια των δύο κοριτσιών που μαζί με την ξαδέλφη τους (από το Καστράκι Καλαμπάκας) έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, έχει ανακοινώσει πως θα καταθέσεις μηνύσεις και αγωγές και κατά των πολιτικών προσώπων που φέρουν ευθύνη, ενώ και άλλος δικηγόρος οικογένειας θύματος, ο Στ. Σούρλας, ανακοίνωσε πως προχωρά σε μηνύσεις κατά πολιτικών.

Ο παρατηθείς υπουργός Υποδομών θα αντιμετωπίσει, ως φαίνεται, μπαράζ μηνύσεων εναντίον του, όπως και οι διοικήσεις ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης. Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι ο πρωθυπουργός κρατά στα ψηφοδέλτια και πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι κανονικά υποψήφιος στις Σέρρες, εγείρει ερωτήματα και ήδη αποτελεί θέμα κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι η εκλογή του πρώην υπουργού θα του δώσει την “ασπίδα” της βουλευτικής ασυλίας έναντι αυτού του κύματος μηνύσεων και αγωγών.

Η επίμαχη δήλωση-δέσμευση του Κ. Καραμανλή προ δεκαημέρου που προκαλεί τις αγωγές

Σχετικά Άρθρα