Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης για ακάλυπτες επιταγές και χρέη προς το Δημόσιο

 Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης για ακάλυπτες επιταγές και χρέη προς το Δημόσιο

Ο γνωστός συγγραφέας και επιχειρηματίας Στέφανος Ξενάκης συνελήφθη στη Βούλα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 16 καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και χρέη προς το Δημόσιο.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ως εκπρόσωπος εταιρείας μάρκετινγκ και διαφήμισης φέρεται να εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από σχετική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι από τις 16 καταδικαστικές αποφάσεις, η μία επιβάλλει ποινή φυλάκισης 1 έτους και οι υπόλοιπες 15 ποινή φυλάκισης 95 μηνών στο σύνολό τους. Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα