Προσβολή νεκρών; Οι συγγενείς των θυμάτων αμφισβητούν και ζητούν νέα εξέταση DNA – Η πρώτη αγωγή στον Καραμανλή

 Προσβολή νεκρών; Οι συγγενείς των θυμάτων αμφισβητούν και ζητούν νέα εξέταση DNA  – Η πρώτη αγωγή στον Καραμανλή

Οι συγγενείς των θυμάτων που παρέλαβαν κλειστά φέρετρα, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν να γίνουν νέα DNA. Μάλιστα, ο δικηγόρος των γονέων των θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε για το αίτημα της οικογένειας στο MEGA και τονίζοντας: «Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κυρία ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων».

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Θεοδωρόπουλου, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες και περιμένουν την εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους εδόθησαν τα φέρετρα, είναι τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει επικρατήσει με την εισήγηση της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αποτελεί απλώς σύσταση ή είναι υποχρεωτικό.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε για το γεγονός πως, «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. Η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κυρία ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό, γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα πέντε κηδείες δεν έχουν γίνει. Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης, ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».

  • «Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», συμπλήρωσε.

«Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικό πρόσωπο είτε είναι από τον ΟΣΕ. Ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος του έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», κατέληξε ο δικηγόρος θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σχετικά Άρθρα