Πολιτική θύελλα με την αναφορά Πλεύρη ότι ο γιατρός που χορήγησε άδεια στον επιθεωρητή είναι ΠΑΣΟΚ – Τι απαντά ο ίδιος, η αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη (vid)

 Πολιτική θύελλα με την αναφορά Πλεύρη ότι ο γιατρός που χορήγησε άδεια στον επιθεωρητή είναι ΠΑΣΟΚ – Τι απαντά ο ίδιος, η αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη (vid)

Η αναρρωτική άδεια ενός μηνός που έλαβε ο προϊστάμενος του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας, αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκεται στο επίκεντρο της ΕΔΕ ενώ πολιτική θύελλα και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του Υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι ο Διευθυντής της κλινικής είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ . Τη διενέργεια της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης ανέθεσε η 5η ΥΠΕ στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκο.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, κατέθεσε ο γιατρός της Νευροχειρουργικής που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική άδεια, ενώ έχει κληθεί να καταθέσει και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Νίκος Χαυτούρας.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» του Βόλου, το παραπεμπτικό φέρεται να υπέγραψε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση».

Σύμφωνα με τα gegonota.news, η ΕΔΕ αποκάλυψε πως υπάρχει και εγγράφως παραπεμπτικό του διευθυντή του νευροχειρουργικού τμήματος Νίκου Χαυτούρα προς τον επιμελητή υφιστάμενό του.

Την άδεια φέρεται να έδωσε ο γιατρός, επιμελητής Θ.Μ., της ίδιας κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με όσα γράφει ο «Ταχυδρόμος», ο επιμελητής-νευροχειρουργός Θ.Μ. φέρεται να μην εξέτασε τον επιθεωρητή πριν υπογράψει την άδεια. Μάλιστα, ο τεθείς σε αργία επιθεωρητής, αν και έκτακτο περιστατικό, δεν εξετάστηκε από κανέναν γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ούτε έχει καταγραφεί στη λίστα του ΤΕΠ.

  • Όπως έγινε γνωστό το όνομά του έχει καταχωριστεί στις λίστες των «υπεράριθμων» που έσπευσαν να επισκεφθούν τον επιμελητή στα εξωτερικά ιατρεία, την περασμένη Πέμπτη, αν και στα εξωτερικά ιατρεία οι ασθενείς εξετάζονταν κατόπιν ραντεβού, ενώ τα έκτακτα περιστατικά παραλαμβάνονται αποκλειστικά από το ΤΕΠ.

Ο επιμελητής γιατρός φέρεται να είπε ότι ο επιθεωρητής μετέβη απευθείας στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Νίκο Χαυτούρα, ο οποίος, επειδή δεν είχε εξωτερικό ιατρείο την περασμένη Πέμπτη, με παραπεμπτικό που υπέγραψε και στο οποίο φέρεται να επισημαίνει ότι ο επιθεωρητής υποφέρει από «οσφυαλγία και είναι χρόνιο το πρόβλημά του», ζητούσε από τον Θ.Μ. να του χορηγήσει ένα μήνα αναρρωτική άδεια.

  • «Το έκανα “καλή τη πίστει”, αφού μου το ζήτησε ο διευθυντής μου, που είπε ότι τον εξέτασε», φέρεται να είπε ο γιατρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, από σήμερα νωρίς το πρωί και όταν έσκασε η «βόμβα» ότι επίκειται έλεγχος για την αναρρωτική άδεια, ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στους συναδέλφους του ότι δέχτηκε να υπογράψει επειδή του ζητήθηκε από τον ανώτερό του στην κλινική.

  • Από την πλευρά του, ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα. Ισχυρίζεται όμως ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία υπογραφή του στην αναρρωτική άδεια και ότι τηρήθηκε η ιατρική δεοντολογία.

Απόψε, ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε πως είναι πολιτικός στόχος. Όπως υποστήριξε, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είδε τον ασθενή και ενημέρωσε τον συνάδελφό του ιατρό, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε επιτελικό πόστο. «Είδα έναν συμπολίτη μας που ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση και παραπονιόταν για πόνους στη μέση και στα κάτω άκρα. Πονούσε ο άνθρωπος, ξέρω το ιστορικό του».

  • «Ήρθε κάποιος συμπολίτης μας, ο οποίος εγώ γνώριζα από χρόνια πως είχε ένα μεγάλο ατύχημα προσωπικό με νοσηλείες και μου παραπονιόταν συνεχώς με οσφυαλγίες και πόνους στις αρθρώσεις και στα κάτω άκρα. Μου είπε τον πονάει πολύ η μέση και δεν μπορεί και το ένα και το άλλο. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελικό πόστο, αλλά πέρα απ’ όλα αυτά, ότι ήταν κάτι εκ του πονηρού. Από εκεί και πέρα όμως εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία και ακολούθησα τις νόμιμες διαδικασίες» ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

«Τον είδα εγώ, πραγματικά πονούσε, έδειχνε χάλια, πολύ άσχημα, και μίλησα με τον συνάδελφο που είχε εξωτερικά ιατρεία και ο συνάδελφός μου επιμελητής Α’ τον δέχτηκε στο ιατρείο, έβγαλε κανονικά χαρτί από τα εξωτερικά ιατρεία, γιατί είπαν διάφορα, γιατί ο στόχος ίσως είναι, ξέρουν αυτοί ποιος είναι ο στόχος, ας πάνε να ρίξουν τη μπάλα αλλού ή οτιδήποτε να βρουν. Δεν τους συμφέρει για πολλούς λόγους. Ήρθε ένας άνθρωπος που πονούσε και πραγματικά είπα ότι πονάει στον συνεργάτη μου και δόθηκε η άδεια» ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

Μάλιστα, τόνισε πως «το θέμα είναι ότι ο στόχος είμαι εγώ, με την έννοια την πολιτική και γενικότερα εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και δεν του έδωσα άδεια μεταξύ μας. Εγώ καμία άδεια δεν έδωσα. Το θέμα είναι ότι πονούσε ο άνθρωπος και ξέρω το ιστορικό του».

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Χαυτούρας στο TRT για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «χυδαιότητα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη αλλά και στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Το επιτελικό κράτος έγινε επιτελείο της χυδαιότητας και της Ακροδεξιάς. Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης σε διατεταγμένη υπηρεσία, εμμένουν στον δρόμο της διακίνησης σεναρίων, ενώ ο ελληνικός λαός πενθεί» τονίζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναρωτιέται: «Για όλα φταίει ένα ιατρικό παραπεμπτικό δυο μέρες μετά την τραγωδία;».

Σχετικά Άρθρα