Ωρωπός: Γιατί θεωρείται πρόσωπο κλειδί ο ταξιτζής – Απολύθηκαν οι διασώστες

 Ωρωπός: Γιατί θεωρείται πρόσωπο κλειδί ο ταξιτζής – Απολύθηκαν οι διασώστες

Εν αναμονή ολοκλήρωσης της Ε.Δ.Ε. που έχει διατάξει ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης σχετικά με τις πρακτικές μεσαίωνα που χρησιμοποίησε το πλήρωμα της ιδιωτικής εταιρείας που χειρίζεται το δημοτικό ασθενοφόρο στη διακομιδή 69χρονης, προκύπτουν νέα στοιχεία που προέρχονται τόσο από τους δικηγόρους των εμπλεκομένων – διασωστών.

Τους απέλυσαν

Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Γιασημάκη, η ιδιωτική εταιρεία τον ενημέρωσε πως απέλυσε τους δύο διασώστες μετά το αποτρόπαιο περιστατικό, ενώ ο ένας από τους δύο που ήταν και υπάλληλος δημοσίου νοσοκομείου θα βγει σε αργία σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τι είπε η δικηγόρος

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις της δικηγόρου του ενός διασώστη πως η πρόσβαση στο μπάνιο του σπιτιού της 69χρονης ήταν αδύνατη λόγω του όγκου των απορριμμάτων οι πληροφορίες αναφέρουν πως από το οπτικοακουστικό υλικό που θα συμπεριληφθεί στην ΕΔΕ και θα κατατεθεί στον εισαγγελέα η κατάσταση είναι σοκαριστικό και επιβεβαιώνει τις απάνθρωπες συνθήκες που ζούσε η 69χρονη. 

Εκτός υπηρεσίας αστυνομικός

Όσο για τις καταγγελίες πως στο περιστατικό της πλύσης με το λάστιχο στην πιλοτή ήταν παρόντες τοπικός σύμβουλος του Δήμου και ένας αστυνομικός ο δήμαρχος Ωρωπού είπε πως από πως ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας και ο τοπικός σύμβουλος που μένει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της 69χρονης κλήθηκε να βοηθήσει στη μεταφορά της από το σπίτι μέχρι την πιλοτή και από εκεί και πέρα οι διασώστες πέρα από κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο προχώρησαν στην πλύση της γυναίκας με λάστιχο ποτίσματος προκαλώντας τις γνωστές εικόνες ντροπής.

Ο ταξιτζής ειδοποίησε το ασθενοφόρο

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ρόλο κλειδί έχει ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί που γνώριζε από καιρό την 69χρονη και κατ΄εντολή της, της πήγαινε ντελίβερι με φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν είδε πως η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχο και η 69χρονη ήταν κατάκοιτη μέσα στις ακαθαρσίες και στα σκουπίδια ήταν αυτός που ειδοποίησε την εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοτικό ασθενοφόρο και μάλιστα άφησε τα κλειδιά του σπιτιού πάνω στην εξώπορτα.της πήγαινε ντελίβερι με φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αρνούνταν τον καθαρισμό

Να σημειωθεί επίσης πως σύμφωνα με τους γείτονες, το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και πολλούς μήνες αλλά τόσο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και όλες οι ενέργειες των γειτόνων συναντούσαν την άρνηση της 69χρονης για βοήθεια και μάλιστα είχε δώσει εντολή και σε δύο δικηγόρους για να απαγορεύουν την πρόσβαση στον οποιοδήποτε.

Βελτιώνεται η υγεία της 69χρονης

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως η υγεία της 70χρονης βελτιώνεται συνεχώς ενώ αυτό που μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες είναι εάν θα δώσει τη συγκατάθεση της να καθαριστεί το σπίτι ή ο Δήμος θα πάρει άδεια από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για να προβεί στον καθαρισμό όπως ζητούν καθημερινά και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Σχετικά Άρθρα