Ωρωπός: “Χρησιμοποιήθηκε νερό υπό πίεση μόνο στα πόδια της 69χρονης και παρουσία αστυνομικού” λέει η δικηγόρος του διασώστη

 Ωρωπός: “Χρησιμοποιήθηκε νερό υπό πίεση μόνο στα πόδια της 69χρονης και παρουσία αστυνομικού” λέει η δικηγόρος του διασώστη

«Μάτωνε και είχε πληγές με πύον παντού, αλλά δέχτηκε νερό υπό πίεση μόνο στα πόδια», υποστήριξε η δικηγόρος Βάσω Πανταζή που εκπροσωπεί έναν εκ των δύο νοσηλευτών ασθενοφόρου που εμφανίζονται στην σοκαριστική εικόνα της γυναίκας, την οποία κλήθηκαν να μεταφέρουν στο νοσοκομείο από σπίτι – «σκουπιδότοπο» στο Δήμο Ωρωπού.

Η δικηγόρος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» τόνισε ότι της ανατέθηκε εντολή για διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων, ενώ η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που αφορά σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου.

Η 69χρονη νοσηλεύεται από τις 28 Φεβρουαρίου στον Ερυθρό Σταυρό με σηψαιμικό σοκ, χωρίς να έχει εμφανιστεί συγγενικό η φιλικό πρόσωπο, ενώ διατηρεί τις αισθήσεις της. Πριν από τη διακομιδή της, πλήρωμα ασθενοφόρου που δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ φωτογραφήθηκε να πλένει με το λάστιχογυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε μία κουβέρτα, τη γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Όπως είπε η Βάσω Πανταζή, η γυναίκα είχε ανοικτές πληγές με πύον που δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν μόνο με ορό και Betadine. Στο σπίτι η εγκαταλελειμένη γυναίκα δεν είχε ούτε τουαλέτα, ενώ χρειάστηκε ειδικό εργαλείο για να τις αφαιρέσουν τα ρούχα, που ήταν λερωμένα και από κόπρανα. Η δικηγόρος επίσης τόνισε ότι την ώρα που άνοιξαν την βρύση στην πυλωτή της πολυκατοικίας βρισκόταν εκεί αστυνομικός από το Α.Τ. του Ωρωπού, ενώ υποστήριξε ότι η 69χρονη δέχτηκε νερό υπό πίεση μόνο στα πόδια.

Για τον νοσηλευτή που εκπροσωπεί τόνισε ότι «έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και ότι δεν έγινε διασώστης για να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη κανενός».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Σχετικά Άρθρα