Με μαύρα περιβραχιόνια οι εποχικοί πυροσβέστες στο Σύνταγμα – “Πάρε με όταν φτάσεις”

 Με μαύρα περιβραχιόνια οι εποχικοί πυροσβέστες στο Σύνταγμα – “Πάρε με όταν φτάσεις”

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (7/3) οι εποχικοί πυροσβέστες του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος, διεκδικώντας μεταξύ άλλων τη σταδιακή απορρόφηση όλων των εποχικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξαρτήτου ηλικίας με λίστα επιλαχόντων, τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας καθώς και ίση ιατρική κάλυψη με το υπόλοιπο προσωπικό του Π.Σ. κατά την περίοδο εργασίας.

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στο μπράτσο ως ένδειξη πένθους για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και προχώρησαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία, ενώ τήρησαν κι ενός λεπτού σιγή.

«Πάρε με όταν φτάσεις. Καλό ταξίδι Νικήτα- 28.2.23», έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι κι ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του συναδέλφου τους, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη που υπηρετούσε στον 2ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών, Νικήτα Καραθεοδώρου, που έχασε τη ζωή του στο φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά και με σεβασμό προς όλους θα διεκδικήσουμε και θα αναφέρουμε τα αιτήματά μας. Διεκδικούμε μέσα ατομικής προστασίας με προβλεπόμενες προδιαγραφές, ίση ιατρική κάλυψη κατά την περίοδο που εργαζόμαστε στο Πυροσβεστικό Σώμα και διεκδικούμε σε ενδεχόμενη προκήρυξη να μην μείνουμε εκτός λόγω ορίων ηλικίας, δηλαδή να μας θεωρούν κατάλληλους και με τα μπεζ και με τα μπλε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος, Στέφανος Γκατζιούρας.

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες προχώρησαν μέχρι την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωσή τους.