Ένταση με τον γιατρό Χαυτούρα live στο Mega – Άφησε το μικρόφωνο και αποχώρησε (vid)

 Ένταση με τον γιατρό Χαυτούρα live στο Mega – Άφησε το μικρόφωνο και αποχώρησε (vid)

Ένταση στον αέρα του MEGA μεταξύ του διευθυντή της νευροχειρουργικής Βόλου, Νίκου Χαυτούρα και του Νίκου Ευαγγελάτου, καθώς ο πρώτος αρνούνταν πεισματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου σχετικά με την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τραγωδία και αντί να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα θύματα και το ποιοι διόρισαν τον σταθμάρχη κοιτάζει τις αναρρωτικές. Δεν υπέγραψα εγώ. Δεν υπέγραψα άδεια. Μπορούσε να επανεξεταστεί η άδεια από δευτεροβάθμια επιτροπή. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε στο νοσοκομείο. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία, τον είδα και τηλεφώνησα στον συνάδελφο και να τον δει και ο ίδιος και να κρίνει, δεν είμαστε σε στρατόπεδο μπορούσε να τον δει και ο ίδιος» ανέφερε προς υπεράσπισή του, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Βόλου, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων εξαιτίας της αναρρωτικής, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον απέσυρε από τα ψηφοδέλτιά του.

Στις ερωτήσεις του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Νίκος Χαυτούρας, απάντησε: «Αυτό το χαρτί στο βιβλίο συμβάντων έγραψα ότι τον έχω δει κι εγώ. Αλλά επειδή δεν είχα εξωτερικά ιατρεία… Δεν είναι παραπεμπτικό. Εγώ είπα ότι χρήζει αδείας. Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία. Συγγνώμη δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Σας έδωσα απάντηση. Έπρεπε να το κάνει ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων. Δώσατε άδεια και απέφυγε να δώσει εξηγήσεις. Δεν έγραψα εγώ άδεια. Δόθηκε από το συνάδελφο ηλεκτρονικά. Φαινόταν ότι έχει θέμα».

Αμέσως μετά την τελευταία ερώτηση, ο Νίκος Χαυτούρας αποχώρησε από τη σύνδεση, όπως είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές τον δημοσιογράφο.

Τον απέσυρε από τα ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ

Εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τίθεται ο γιατρός που εμπλέκεται στη χορήγηση άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας, μια μέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Είχε προηγηθεί μάλιστα ΕΔΕ, έπειτα από εντολή του Θάνου Πλεύρη, η οποία έδειξε πως ο επιθεωρητής πήρε την άδεια χωρίς καν να υποβληθεί σε εξετάσεις, δεν προσήλθε στα επείγοντα, δεν είχε ραντεβού και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο αναζήτησε μόνο τον διευθυντή της κλινικής για να μπορέσει να του δώσει την άδεια.

Οι γιατροί που εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας τέθηκαν σε αναστολή ενώ ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε στην ανακρίτρια.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται: «Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Σχετικά Άρθρα