Απεργιακός πυρετός για την τραγωδία των Τεμπών

 Απεργιακός πυρετός για την τραγωδία των Τεμπών

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και αύριο Τετάρτη (08/03) τρένα και  προαστιακός  μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η  απεργία  στον  σιδηρόδρομο. Η χώρα από σήμερα μπαίνει σε απεργιακό πυρετό με τους εργαζομένους του ΕΦΚΑ να προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Χθες Δευτέρα (6/3) τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι καθηγητές με τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία της αξιολόγησης του υπ. Παιδείας.

Η μεγάλη κινητοποίηση όμως είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη (8/3) με την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από την ΑΔΕΔΥ με φόντο την πολύνκεκρη απεργία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει, σε 24ωρη κινητοποίηση.

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία.

«Για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή της ΔΟΕ στην απεργία της 8ης Μαρτίου

Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου 2023 και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία ζητά να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστούν σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλη τη χώρα, με επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, από κρατικό φορέα και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλα τα πλοία

24ωρη απεργία ανακοίνωσε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη 8/3 και συγκεκριμένα από τις 00:01 έως 24:00.

Σχετικά Άρθρα