Τέμπη: Αταυτοποίητα παραμένουν 2 θύματα – Μητέρα ψάχνει την 23χρονη κόρη της – 7 τραυματίες σε ΜΕΘ

 Τέμπη: Αταυτοποίητα παραμένουν 2 θύματα – Μητέρα ψάχνει την 23χρονη κόρη της – 7 τραυματίες σε ΜΕΘ

Στις 55 παραμένουν οι ταυτοποιήσεις, με τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη να παραμένουν 57 και δύσκολα όπως όλα δείχνουν, θα μπορέσει να υπάρξει ταυτοποίηση και για τα δύο αυτά θύματα που έχουν μείνει αταυτοποίητα.

Μία γυναίκα αναζητά την 23χρονη κόρη της χωρίς όμως έως τώρα να έχει βρεθεί γενετικό υλικό που να ταιριάζει μαζί της. Αυτό που ωστόσο γνωρίζουν οι Αρχές, είναι πως η άτυχη φοιτήτρια δύο λεπτά πριν την μοιραία μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, μιλούσε στο τηλέφωνο με την μητέρα της.

Έχουν βρεθεί τα εισιτήρια της όπως και της φίλης της που καθόταν μαζί της και σκοτώθηκε. Επέβαιναν στο τρίτο βαγόνι και εικάζεται πως η 23χρονη την μοιραία χρονική στιγμή σηκώθηκε για να πάει στο δεύτερο βαγόνι της καφετέριας και ίσως γι’ αυτό να μην έχει καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του γενετικού της υλικού εξαιτίας της απόλυτης καταστροφής.

Αναφορικά με την σορό από την οποία έχει εξαχθεί DNA αλλά δεν έχει εμφανιστεί συγγενής για την ταυτοποίησή της, έχει παρουσιαστεί ένας Σύρος που ανέφερε στις Αρχές ότι είναι φίλος και συγκάτοικος ενός άντρα από το Μπαγκλαντές που επέβαινε στο τρένο και εικάζεται πως πρόκειται για εκείνον.

Ο Σύρος υπέδειξε στην Αστυνομία πως ο συγκεκριμένος άντρας έχει έναν αδελφό στη Σουηδία και έχει γίνει αίτημα μέσω Europol για να εντοπιστεί ο αδελφός του, να ενημερωθεί για τα γεγονότα και να του ζητηθεί DNA για να διασταυρωθεί με την συγκεκριμένη σορό.

Δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ταυτοποίηση ενός άντρα από το Μπαγκλαντές, αφορούν σε άλλη περίπτωση θύματος που είχε γίνει μία πρώτη ταυτοποίηση τις προηγούμενες ημέρες και ελήφθη το DNA του και από οδοντόβουρτσα από το σπίτι του για την πλήρη ταυτοποίησή του, όπως συνέβη και με την περίπτωση ενός Έλληνα επιβάτη που έχασε την ζωή του στο δυστύχημα.

Επτά τραυματίες σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία είναι 20, εκ των οποίων οι 7 είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σημειώνεται, ότι εξήντα ένας (61) τραυματίες έχουν εξέλθει της νοσηλείας τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και την εικόνα από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο συλλογής και αποκατάστασης στο πεδίο του τραγικού δυστυχήματος, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε 24 βαγόνια / μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής στον τόπο

Η Πυροσβεστική ολοκλήρωσε τις έρευνες της στον τόπο της τραγωδίας, στην κοιλάδα των Τεμπών και αποχώρησαν χωρίς να βρεθεί το παραμικρό άλλο γενετικό υλικό που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει στη ολοκλήρωση της διαδικασίας των ταυτοποιήσεων. Τελευταίο εύρημα ήταν μία γυναικεία τσάντα με προσωπικά αντικείμενα ενός ταυτοποιημένου θύματος που παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Πλέον, όλα τα βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε προκαθορισμένο χώρο στο Κουλούρι Λάρισας ώστε να εξεταστούν τα συντρίμμια από τους πραγματογνώμονες, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνονται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του σιδηροδρόμου στο σημείο από συνεργεία και εδαφοκάλυψης με χαλίκι. Ενδεχομένως νεότερη επίσημη ενημέρωση να υπάρξει από τις Αρχές αν υπάρξει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα των ταυτοποιήσεων.