Πλεύρης: Σε αργία ο γιατρός αν έδωσε παράνομα αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

 Πλεύρης: Σε αργία ο γιατρός αν έδωσε παράνομα αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

Σε αργία θα τεθεί ο γιατρός που έδωσε αναρρωτική στον επιθεωρητή εάν αποδειχθεί ότι την έδωσε παράνομα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ.Πλεύρης, που έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή, επεσήμανε τη Δευτέρα μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως «η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών».

«Έχει δοθεί άδεια από δημόσιο νοσοκομείο, από εμάς δηλαδή» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης και προσέθεσε: «Η άδεια είναι πλησίον του συμβάντος και κινεί μια υπόνοια και πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ευσταθεί. Είμαστε κάθετοι, θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συντρέχει λόγος να δοθεί η αναρρωτική και όσοι την έχουν δώσει θα τεθούν σε άμεση αργία.

Έπειτα σημείωσε ότι «Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγο και του ιατρικού απορρήτου».

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι θα γίνει και ΕΔΕ στο όλο θέμα με την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη που έκανε το μοιραίο λάθος στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο γιατρός αυτός δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες. Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της κυβέρνησης για το τραγικό συμβάν, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Με πλήρη ενάργεια ο πρωθυπουργός απάντησε για τις ευθύνες και για την υπάρχουσα κυβέρνηση. Δεν έμεινε μόνο στο προφανές ανθρώπινο λάθος που υπάρχει και αναφέρεται και στις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν. Πρέπει να δούμε τι μπορούσε να γίνει και τι έγινε ακόμα και στη δική μας διακυβέρνηση. Είναι ένα θέμα που παρουσιάζεται από το 2000 και δεν τιμά κανέναν που δεν έχει λυθεί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία προς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Να δούμε τι έφταιξε, για να απονεμηθούν οι ευθύνες».

Σχετικά Άρθρα