Παρουσία εισαγγελέα θα ανοιχτεί το μαύρο κουτί που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας – Άγνωστο πότε θα ανοίξει το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο

 Παρουσία εισαγγελέα θα ανοιχτεί το μαύρο κουτί που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας – Άγνωστο πότε θα ανοίξει το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο

ΟΛοκληρώθηκαν οι έρευνες αλλά και το έργο της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση όλων των βαγονιών και των συντριμμιών από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων και ακολουθεί ο έλεγχος της κατάστασης της υποδομής. Έτσι το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον 5 με 7 ημέρες.

Απαντήσεις και για τις τελευταίες κινήσεις των μηχανοδηγών θα δώσει και το μαύρο κουτί της μίας αμαξοστοιχίας, το οποίο έχει βρεθεί και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εάν πρόκειται για αυτό της επιβατικής ή της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Σε κάθε περίπτωση πηγές του Οργανισμού αναφέρουν ότι το μαύρο κουτί θα ανοιχτεί αυστηρά παρουσία Εισαγγελέα από τεχνικούς του ΟΣΕ και ενδεχομένως και παρουσία εκπροσώπου της Hellenic Train.

Ο έλεγχος της σιδηροδρομικής γραμμής θα δείξει το βαθμό της βλάβης, ενώ ήδη ξεκίνησε η πρώτη αυτοψία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες.

Εφόσον τα προβλήματα δεν είναι σοβαρά, αναμένεται να παραδοθεί έως την προσεχή Πέμπτη έστω μία γραμμή προκειμένου να εκτελεστούν δρομολόγια εμπορευματικών αμαξοστοιχιών για τα οποία υπάρχουν και σοβαρές ρήτρες.

Μετά την ανακοίνωση αποκατάστασης της γραμμής από τον ΟΣΕ, είναι στην ευχέρεια της Hellenic Train να αποφασίσει αν και ποια δρομολόγια θα εκτελούνται.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση των δρομολογίων, πάντως, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση των γραμμών.

Σχετικά Άρθρα