Ωρωπός: Απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη (vid)

 Ωρωπός: Απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη (vid)

Απολύεται ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό, όπως έκανε γνωστό του υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο ασθενοφόρο που έχει εμπλακεί στην υπόθεση και το πλήρωμά του, που φαίνεται να πλένει με το πιεστικό την γυναίκα που κείτεται ξαπλωμένη στο έδαφος, ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία. Ωστόσο, προκύπτει ότι ένας από τους δύο υπαλλήλους εργάζεται και σε νοσοκομείο. Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι έχει παρέμβει Εισαγγελέας για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει: «Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας» αλλά προσθέτει:

«Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».