Καταγγελία ότι έπνιξαν με χημικά την Κατερίνα που γλίτωσε στα Τέμπη – Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο για την τραγωδία – Αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ σε ειρηνικούς διαδηλωτές

 Καταγγελία ότι έπνιξαν με χημικά την Κατερίνα που γλίτωσε στα Τέμπη – Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο για την τραγωδία – Αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ σε ειρηνικούς διαδηλωτές

Για ακόμα μία φορά η αστυνομία δεν σεβάστηκε ούτε το πένθος για τα θύματα της τεράστιας τραγωδίας, προκαλώντας πανικό σε ειρηνικούς διαδηλωτές, που θα κατευθύνονταν προς τα γραφεία της Hellenic Train αφού ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Μάρτυρες κατήγγειλαν απρόκλητη και οργανωμένη επίθεση με ασύμμετρη ρίψη χημικών μέσα στο μεγάλο πλήθος στο Σύνταγμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένστολος έριξε δακρυγόνο ακόμα και στον κλειστό χώρο του σταθμού στην Ομόνοια.

Ήταν η πιο μαζική πορεία σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη με πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους ιθύνοντες για εγκληματική αδράνεια.   

  • Όλα φέρεται να ξεκίνησαν από επίθεση ομάδας ατόμων που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας, με ρίψεις μολότοφ, στην οποία οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου – λάμψης και την οποία φαίνεται να αξιοποίησαν για να επιτεθούν αναίτια ύστερα σε διαδηλωτές δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, όργανα της ΔΙΑΣ εφορμούν κατά του πλήθους που έμεινε στο Σύνταγμα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και ρίχνουν ξανά χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Την ίδια ώρα μία συγκλονιστική και συνάμα εξοργιστική καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το όργιο καταστολής της αστυνομίας κατά την τεράστια διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Οι άνδρες των ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά και μαθήτρια που κατάφερε και βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια των Τεμπών.

Όπως περιγράφει ο ηθοποιός Γιάννης Κοκιασμένος, «η Κατερίνα μου, η μαθήτριά μου, ήταν στο τρένο και σώθηκε με ένα κάταγμα στον αγκώνα. Η Κατερίνα μου ήταν και στις πορείες, σήμερα στις έντεκα και προχθές στις επτά. Με αρχαιοελληνικούς όρους δεν ξέρω μεγαλύτερη Ύβρη από το να της ρίξουν χημικά».

Την αστυνομική επίθεση κατήγγειλαν κόμματα της αριστεράς με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει εντολή της κυβέρνηση Μητσοτάκη, πριν ακόμη στερέψουν τα δάκρυα για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους στα Τέμπη.

«Τόση ήταν ειλικρίνεια της συγγνώμης του κυρίου Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζοντας τη ρίψη χημικών κατά όσων διαδήλωναν για τη δικαίωση των νεκρών, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. 

Και η εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, κατήγγειλε ευθέως την κυβέρνηση τονίζοντας πως έχει χάσει κάθε μέτρο στην προσπάθεια της να συγκαλύψει την καταστροφική της διαχείριση των σιδηροδρόμων συγκεκριμένα και του ελληνικού κράτους γενικότερα. «Να μην έχουν αυταπάτες: τα χημικά και η βία δε μας πτοούν. Δε θα σταματήσουμε μέχρι οι υψηλά ιστάμενοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και όλοι οι πολίτες να ξανααισθανθούν ασφαλείς στην ίδια τους τη χώρα» δήλωσε και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες καλώντας παράλληλα τους πολίτες «να ενώσουμε τις φωνές μας για να εναντιωθούμε όλοι μαζί στην προσπάθεια καταστολής και συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Αμέσως μετά της ενός λεπτού σιγής που τήρησαν χιλιάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα και ώρες μετά την υποκριτική συγγνώμη του πρωθυπουργού για την αισχρή προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει τον σταθμάρχη Λαρίσης ως αποδιοπομπαίο τράγο για την ολέθρια κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου ύστερα από μια δεκαετία μνημονικών ιδιωτικοποιήσεων και απαξίωσης, η κυβέρνηση αντέδρασε στην οργή του κόσμου με τον πλέον γνωστό της τρόπο: εξαπολύοντας την αστυνομία σε μια οργανωμένη φιέστα βίας και καταστολής» υπογράμμισε το ΜέΡΑ25.

Το ΠΑΜΕ επέκρινε τη «στημένη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και των ύποπτων μηχανισμών τους που με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και χημικά επιχείρησαν να επισκιάσουν το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέες και νέοι» εκτιμώντας πως «το μόνο που έδειξε σήμερα η κυβέρνηση είναι ο φόβος της μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ιδιαίτερα σήμερα, μέρα που θάβονται αρκετά θύματα της πολύνεκρης δολοφονίας».

Ανακοίνωση του ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα)

«Χιλιάδες στο Σύνταγμα ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων – Πανεργατικά στις 8 Μάρτη με τις γυναίκες μπροστά»

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και μαζικότητα, το πανεργατικό απεργιακό συλλαλητήριο που κάλεσαν οι απεργοί σιδηροδρομικοί απο τα τρία σωματεία στην Hellenic Train, την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11πμ στο Σύνταγμα.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, απο πολύ νωρίς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των απεργών σιδηροδρομικών. Μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό των καταλήψεων των καλλιτεχνών, δεκάδες συνδικάτα με τα πανό τους, μετανάστριες και μετανάστες και χιλιάδες αγωνιστές απο όλο το φάσμα της Αριστεράς, έδωσαν μαχητικό παρόν, σε ενα απο τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων, που θύμιζε τις κινητοποιήσεις των μνημονίων στο Σύνταγμα.

Στις ομιλίες από την εξέδρα, αλλα και στα συνθήματα που δεν σταματησαν ουτε λεπτό, επικράτησε η οργή για το έγκλημα στα Τεμπη με τους 60 μέχρι τωρα νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους. Εκφράστηκε με καθαρό τρόπο η οργη για τις ιδιωτικοποιήσεις που ειναι η βασική αιτία για το τεράστιο έγκλημά. Ενα έγκλημα που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες τις κυβερνήσεις που φρόντισαν για τη διάλυση και το ξεπούλημα των δημόσιων σιδηροδρόμων.

Μαζί με την οργη κυριάρχησε και η αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε όλοι και όλες τον αγώνα μέχρι να νικήσουμε. Να ανατρέψουμε αυτην την δολοφονική κυβέρνηση, και να επιβάλλουμε οτι οι σιδηρόδρομοι, και όλες οι επιχειρήσεις που ξεπουλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα επανακρατικοποιηθούν, χωρίς καμία αποζημίωση για τα αρπακτικά της αγοράς. Ηδη αυτην την αποφασιστικότητα οι σιδηροδρομικοί την κάνουν πράξη προκηρύσσοντας νέα τριήμερη απεργία από τις 6 μέχρι και τις 8 Μάρτη, μετατρέποντας ουσιαστικά τον αγωνα τους σε απεργία διαρκείας.

Το απεργιακό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με μια τεράστια διαδήλωση μέχρι την Ομονοια με χιλιάδες διαδηλωτες

Σε μια τέτοια ημέρα οργής, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έκανε την επιλογή να στείλει την αστυνομία του Θεοδωρικάκου, να επιτεθεί με χημικά και δακρυγόνα τους διαδηλωτές δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο την υποκρισία τους όταν βγαίνουν και τάχα ζητάνε συγνώμη για το εγκλημα στα Τεμπη. Οι προκλήσεις της αστυνομίας που προσπαθησε να διαλύσει την συγκέντρωση και τη διαδήλωση, ξεκινησαν απο το Σύνταγμα και έφτασαν μέχρι την Ομόνοια, ακόμη και έξω από τα γραφεία του ΣΕΚ απο ομάδες ΔΙΑΣ και ΜΑΤ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ

Η φετινή 8 Μάρτη με τις γυναίκες μπροστά είναι ο επόμενος μεγάλος πανεργατικός σταθμος. Οπως και τις προηγούμενες χρονιές με πρωτοβουλία της Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη, η παγκόσμια ημέρα των Γυναικων ειναι ήδη απεργιακή με αποφασεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ. Τωρα παμε για 24ωρη πανεργατική με τις γυναικες μπροστα και  για για όλους και όλες που συγκρουόμαστε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη δολοφονική της πολιτική. Με τους απεργους σιδηροδρομικούς, με τους καλλιτέχνες και τις καταλήψεις τους, με τους ήρωες υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, και όλους τους εργατικούς χώρους χτίζουμε το επόμενο απεργιακό βήμα για να διώξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και να ανοιξουμε την προοπτική για μια κοινωνία που οι άνθρωποι, και οι ζωές τους θα είναι πάνω απο τα κέρδη.

ΥΓ. Η ομάδα της ΔΙΑΣ με τα μηχανάκια προχώρησε σε συστηματικές επιθέσεις σε όλη τη πορεία. Στο βίντεο έφτασαν έξω απο τα γραφεία του ΣΕΚ ρίχνοντας φοιτητή στο έδαφος και αποχώρησαν μετα από έντονες αποδοκιμασίες μελών του ΣΕK Εδω το σχετικό link στο FB https://www.facebook.com/100064583534365/videos/pcb.574923378003775/3039855976318280

Από την πλευρά της η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές από τις οποίες πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις και υποστηρίζει ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Σχετικά Άρθρα