Η ειρηνική συγκέντρωση για την τραγωδία πνίγηκε στα χημικά – Δεκάδες βίντεο με απρόκλητες επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ (vid)

 Η ειρηνική συγκέντρωση για την τραγωδία πνίγηκε στα χημικά – Δεκάδες βίντεο με  απρόκλητες επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ (vid)

Η ελληνική αστυνομία επιδόθηκε και πάλι σε επίδειξη αναλγησίας, αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας. Σε ένα ειρηνικό μαζικό συλλαλητήριο βυθισμένο στο πένθος και την οργή για τα δεκάδες θύματα της τραγωδίας των Τεμπών εφορμά με χημικά και κρότου λάμψης, απρόκλητα, με τα βίντεο που έρχονταιο στη δημοσιότητα να επιβεβαιώνουν το γεγονός.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, πολλά βίντεο έχουν κατακλύσει τα social media από χρήστες που θέλουν να μοιραστούν την οργή τους για την βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7 δείχνει αστυνομικούς της ομάδας “Δράση” εφορμούν, σαν συμμορία χούλιγκαν, εναντίον του πλήθους που είχε απομείνει στο Σύνταγμα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και παρά το ήρεμο κλίμα που επικρατούσε να πετούν κρότου λάμψης στα πόδια όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Σε μία συγκέντρωση έντονης συναισθηματικής φόρτισης για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, με χιλιάδες κόσμου να εκφράζει την οδύνη του αλλά και την αγανάκτησή του για τις κρατικές παθογένειες που οδήγησαν στην τραγωδία, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό, η αστυνομική βιαιότητα χτύπησε και πάλι, επιχειρώντας να διασπάσει την πορεία με τη γνωστή της μέθοδο.

Οι εικόνες εκθέτουν την αστυνομία και προδίδουν την αλόγιστη χρήση βίας προς τους πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Πριν καν τα δάκρυα για την τραγωδία στα Τέμπη στερέψουν, το πλήθος έγινε στόχος των ανδρών των ΜΑΤ και των αστυνομικών της ομάδας “Δράση”, που επιχείρησαν να επιβάλουν την…. τάξη.

Χημικά, κρότου λάμψης και ασύμμετρη βία παρά το γεγονός ότι στο στο κάλεσμα που απηύθυναν εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, ανταποκρίθηκαν μαθητές, φοιτητές, ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το σημείο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, επιχειρώντας να διασπάσουν τη συγκέντρωση και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σοβαρή καταγγελία από τον φωτορεπόρτερ και πρώην πρόεδρος του σωματείου τους, Μάριο Λώλο, με ανάρτησή του στο Facebook, σύμφωνα με την οποία φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε σοβαρά από χημικό της Αστυνομίας.

“Ή δεν ξέρουν σημάδι ή το κάνουν επίτηδες. Τραυματισμός φωτορεπόρτερ από χημικό της αστυνομίας” ανέφερε συγκεκριμένα.

Παρούσα στο συλλαλητήριο που κάλεσαν εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί στον απόηχο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν και η Κλέλια Ρένεση.

Η ηθοποιός, δημοσίευσε βίντεο στο Facebook, από την ώρα που η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών προς τους διαδηλωτές. Η ίδια ήταν ανάμεσα στον κόσμο που δέχτηκε τα χημικά, και κρατώντας αγκαλιά το παιδί της φαίνεται να φωνάζει “Ντροπή” προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακόμη μία συγκλονιστική και συνάμα εξοργιστική καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το όργιο καταστολής της αστυνομίας κατά την τεράστια διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Οι άνδρες των ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά και μαθήτρια που κατάφερε και βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια των Τεμπών.

Όπως περιγράφει ο ηθοποιός Γιάννης Κοκιασμένος, «η Κατερίνα μου, η μαθήτριά μου, ήταν στο τρένο και σώθηκε με ένα κάταγμα στον αγκώνα. Η Κατερίνα μου ήταν και στις πορείες, σήμερα στις έντεκα και προχθές στις επτά. Με αρχαιοελληνικούς όρους δεν ξέρω μεγαλύτερη Ύβρη από το να της ρίξουν χημικά».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

“Πρωινές ώρες Κυριακής 5 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, περίπου 10.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ομάδα άνω των 200 ατόμων, τα οποία βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.”

Σχετικά Άρθρα