Απολογία σταθμάρχη: “Δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει το τρένο τη γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη”

 Απολογία σταθμάρχη: “Δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει το τρένο τη γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη”

Στη δημοσιότητα έρχονται κι άλλοι ισχυρισμοί του 59χρονου προφυλακισμένου για την τραγωδία στα Τέμπη σταθμάρχη, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια το περασμένο 24ωρο.

Ο 59χρονος σταθμάρχης που παραμένει προφυλακισμένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη επικαλέστηκε ενώπιον της ανακρίτριας την Κυριακή, κενό μνήμης για το κλειδί. «Αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη», ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα στην ανακρίτρια για την τραγωδία στα Τέμπη κατέθεσε επί πεντέμισι ώρες κι ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων. Είναι εκείνος που θα αναλάμβανε την επόμενη βάρδια μετά το φρικτό δυστύχημα.

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων προσκόμισε στις αρχές το αρχικό πρόγραμμα με τις υπηρεσίες σταθμαρχών που είχαν οριστεί για τον Φεβρουάριο και όπως όλα δείχνουν, τα λεγόμενά του και το συγκεκριμένο έγγραφο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κατάθεση του επιθεωρητή των σταθμαρχών του ΟΣΕ στην ανακρίτρια την περασμένη Παρασκευή.

Στο έγγραφο με το πρόγραμμα φέρεται να αποδεικνύεται ότι τη μοιραία 28η Φεβρουαρίου είχε οριστεί διπλή βάρδια για το πρωί και το απόγευμα και μονή βάρδια για τη νύχτα.

Πιο αναλυτικά, διπλή βάρδια από τις 6 το πρωί με 3 το μεσημέρι και 2 το μεσημέρι με 11 το βράδυ και μονή νυχτερινή βάρδια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης. Άρα κάνει λόγο για 9ωρη βάρδια, πράγμα που σημαίνει αυτόματα ότι το μεσοδιάστημα 10 με 11 το βράδυ θα έπρεπε να εργάζονταν στο σταθμαρχείο δύο υπάλληλοι!

Άρα ο 59χρονος πλέον προφυλακισθείς δεν θα έπρεπε να είναι μόνος στο σταθμαρχείο αλλά με τον εργαζόμενο της προηγούμενης βάρδιας, που έληγε στις 11 το βράδυ.

Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή στην κατάθεση που έδωσε ο επιθεωρητής των σταθμαρχών του ΟΣΕ στην ανακρίτρια στην οποία παρουσιάστηκε αυτοβούλως, φέρεται να αναφέρει ότι ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν μόνος, προσκομίζοντας μάλιστα και εκείνος το πρόγραμμα των υπηρεσιών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών, ενώ είναι μεγάλο ενδεχόμενο, οι δύο εμπλεκόμενοι υπάλληλοι του σταθμαρχείου Λάρισας να κληθούν στην ανάκριση και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση αλλά και να καταθέσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ούτως ώστε να απαντηθούν καίρια ερωτήματα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Σχετικά Άρθρα