Ανατρεπτική μαρτυρία για αγνοούμενους: “Στο κυλικείο υπήρχε ζευγάρι Άγγλων τουριστών, δεν έχει ακουστεί κάτι” (vid)

 Ανατρεπτική μαρτυρία για αγνοούμενους: “Στο κυλικείο υπήρχε ζευγάρι Άγγλων τουριστών, δεν έχει ακουστεί κάτι” (vid)

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, που πιθανώς να ανατρέπει τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για τους αγνοούμενους της τραγωδίας των Τεμπών, προχώρησε ο Βασίλης Νεθερίδης, σύντροφος της 20χρονης Κλαούντια που, δυστυχώς, είναι ένα από τα θύματα του δυστύχηματος.

Ο μάρτυρας δήλωσε πως την στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης, στο κυλικείο του τρένου υπήρχε ένα ζευγάρι Άγγλων τουριστών, για τους οποίους δεν έχει ακούσει τίποτα, γεγονός που γεννά ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό νεκρών και αγνοουμένων.

Δεν έχουν βρεθεί όλοι οι επιβάτες

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ίσως υπήρχαν και άλλοι επιβάτες που δεν έχουν αναζητηθεί ακόμη: «Ήταν ένα ζευγάρι Άγγλοι, μεγάλης ηλικίας 40 με 50 ετών. Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτούς τους δύο ανθρώπους. Δίπλα μου καθόταν και ένας άνδρας, Ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος δεν έχει αναζητηθεί. Νιώθω πολύ άσχημα και δεν ξέρω, είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, απλά δεν έχω λόγια. Θέλω να ευχηθώ σε κάθε άνθρωπο να μη δουν ποτέ τα ματιά του ό,τι είδαν τα δικά μας και να μην νιώσουν ποτέ οι ψυχές τους ό,τι ένιωσαν οι δίκες μας» πρόσθεσε.

Ο σύντροφος της 20χρονης Κλαούντια Λάτα περιέγραψε τις εφιαλτικές που έζησε:

«Της είπα ότι θα πάω να ψάξω για θέσεις σε 10 λεπτά. Εκείνη με κοίταξε με επίμονο βλέμμα και μου “πήγαινε τώρα”. Εγώ παραξενεύτηκα με τον τρόπο ομιλίας της και χωρίς δεύτερη σκέψη σηκώθηκα. Την είδα που μου χαμογέλασε, της χαμογέλασα κι εγώ και έκανα 15 βήματα. Τότε αισθάνθηκα ένα μπαμ, πετάχτηκα αρκετά μέτρα προς τα πίσω με την πλάτη και λιποθύμησα».

«Δεν κατάλαβα καν τι είχε συμβεί, απλά ένιωσα μία μάζα σιδερικών να έρχεται κατά πάνω μου και να με τσαλαπατάει. Ευτυχώς είχα άγιο και δεν τραυματίστηκα. Εγώ ξύπνησα λόγω των καπνών. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω αναπνευστικά προβλήματα. Άρχισαν να με κλωτσάνε κάποια πόδια μέσα από τα σίδερα. Σε κάποια φάση, έκλεισα τα μάτια μου και είπα ότι θα καώ ζωντανός.

Ταυτόχρονα σκεφτόμουν την Κλαούντια. Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί γιατί ήταν όλα σκοτεινά. Εγώ είχα απλά σοκαριστεί. Κάποιοι φώναζαν ότι καιγόμασταν»