Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα- “Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί”

 Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα- “Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί”

Από τις 11 η ώρα, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος πολίτες για το συλλαλητήριο μνήμης και διαμαρτυρίας για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο οδήγησε στον θάνατο 57 επιβάτες, ενώ 22 ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο.

Γέμισε μαύρα μπαλόνια ο ουρανός της Αθήνας

Συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, διακόπτοντας τη διέλευση των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας.

Σημειώνεται ότι Μετρό και ΗΣΑΠ πραγματοποιούν απεργία σήμερα, ωστόσο θα λειτουργούν μέχρι τις 4 το μεσημέρι για να διευκολύνουν όσους θέλουν να πάνε και να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η αστυνομία, στο συλλαλλητήριο συμμετέχουν πάνω από 10.000 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, ακόμα και οικογένειες.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων και των πανό που κρατούν χιλιάδες νέοι και νέες στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος βρίσκονται οι εγκληματικές αμέλειες που αναδείχθηκαν από το δυστύχημα, οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων που το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από το υπουργείο και οι συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα συστήματα ασφαλείας που ουδέποτε μετατράπηκαν σε έργα και οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να διεξάγει από τον περασμένο Νοέμβριο ποινική έρευνα για τη ροή των χρημάτων και τη μη υλοποίηση των έργων.

Σχετικά Άρθρα