”Την πάτησα”: Τι είπε ο σταθμάρχης μόλις έμαθε ότι αυξάνονται οι νεκροί στα Τέμπη

 ”Την πάτησα”: Τι είπε ο σταθμάρχης μόλις έμαθε ότι αυξάνονται οι νεκροί στα Τέμπη

Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που ολόκληρη η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος για τον άδικο χαμό δεκάδων ανθρώπων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταθμάρχης συνομίλησε με έναν συνάδελφο του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνάδελφός του, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξάνονταν ο αριθμός των νεκρών, μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης;

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης και ήταν μόνος του στην υπηρεσία. Ωστόσο ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι είχε ειπωθεί ότι επειδή ήταν άπειρος ενδεχομένως άλλοι συνάδελφοί του να μπορούσαν λίγο να έχουν και αυτοί τον νου τους προκειμένου να μη γίνει κάποιο λάθος.

Σε αργία ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ που τοποθέτησε τον σταθμάρχη

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τέθηκε σε αργία ο Επιθεωρητής μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη  για υπηρεσία στον σταθμό Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα,  από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος  του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Νέα ανακοίνωση του ΟΣΕ για το δυστύχημα

Νωρίτερα, ανακοίνωση αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη εξέδωσε ο ΟΣΕ μέσω της οποίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους των επιβατών, ενώ κάνει γνωστό ότι θα ενημερώσει το κοινό μέσω των ΜΜΕ για την τραγωδία.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».