Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης έκανε δύο φορές το ίδιο λάθος, τη μοιραία ημέρα

 Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης έκανε δύο φορές το ίδιο λάθος,  τη μοιραία ημέρα

Διπλό λάθος φαίνεται πως είχε κάνει ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας την μοιραία ημέρα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Διπλό λάθος φαίνεται πως είχε κάνει ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας την μοιραία ημέρα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη. Καθώς περνάνε οι μέρες, πληθαίνουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο 59χρονος σταθμάρχης μόλις μία ώρα πριν το τραγικό δυστύχημα με το Intercity 62 και την εμπορική αμαξοστοιχία είχε στείλει τον προαστιακό της Λάρισας προς λάθος κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, όταν ο προαστιακός γεμάτος με επιβάτες έφτασε στο σημείο Ψαλίδι- Παλιοφάρσαλο ο σταθμάρχης άλλαξε το κλειδί με αποτέλεσμα το τρένο να πάει σε λάθος γραμμή. Ωστόσο, ο μηχανοδηγός του προαστιακού καταλαβαίνει το λάθος του σταθμάρχη με αποτέλεσμα να του ζητήσει να κάνει όπισθεν το τρένο και να συνεχίσει την πορεία του στη γραμμή που βρισκόταν. Το ίδιο λάθος όμως δεν αντιλήφθηκε ο μηχανοδηγός του Intercity 62.

«Και οι δύο έκαναν λάθος αυτή τη στιγμή. Ο ένας, ο σταθμάρχης ασυνείδητα είχε το τρένο ενώ περίμενε το εμπορικό πάνω στη γραμμή καθόδου, ο δε μηχανοδηγός δεν έκανε την προβλεπόμενη από τον κανονισμό εκφώνηση: Η αμαξοστοιχία 62 από Λάρισα μπαίνει στην γραμμή καθόδου μέχρι το Λιτόχωρο» επισημαίνει μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γ. Αποστολέρης