ΟΣΕ: Σε αργία ο σταθμάρχης Λάρισας και ο προϊστάμενός του

 ΟΣΕ: Σε αργία ο σταθμάρχης Λάρισας και ο προϊστάμενός του

Νέα ανακοίνωση για την τραγωδία στα Τέμπη εξέδωσε ο ΟΣΕ, ενημερώνοντας πως ο σταθμάρχης βάρδιας του σταθμού της Λάρισας και ο προϊστάμενός του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία.

Παράλληλα, ο Οργανισμός αναφέρει ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί στη λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ», δεσμευόμενος πάντως ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση προχώρησε και το υπ. Μεταφορών, ενημερώνοντας ότι τίθεται σε αργία ο επιθεωρητής Δ.Ν. μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη Λάρισας.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενός του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».