CNN για Τέμπη: Αλλάζει τόνο ο Μητσοτάκης- Κακή η εικόνα της Ελλάδας στην ασφάλεια

 CNN για Τέμπη: Αλλάζει τόνο ο Μητσοτάκης- Κακή η εικόνα της Ελλάδας στην ασφάλεια

Δημοσίευμα του CNN, αναφέρεται στη συγγνώμη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πέντε ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, όπου διαπιστώνει αλλαγή τόνου.

«Η αναφορά στο ανθρώπινο λάθος σηματοδοτεί αλλαγή τόνου από τον πρωθυπουργό. Μετά τη σύγκρουση κατηγόρησε το “τραγικό ανθρώπινο λάθος”.
Η τελευταία δήλωσή του όμως υποδήλωνε συστηματικά προβλήματα στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, υποσχόμενος ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για την “άμεση βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων”
», σχολιάζει το CNN σε άρθρο του.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη για ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της χώρας τα τελευταία χρόνια, λέγοντας: “Δεν μπορούμε, δεν θα το κάνουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο λάθος», γράφει το CNN.

Το αμερικανικό μέσο υπενθυμίζει πως «μια επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε περισσότερους από 350 ανθρώπους συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, κοντά στην πόλη της Λάρισας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι».

«Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά το θανατηφόρο δυστύχημα, με διάχυτη την οργή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων της χώρας. Νέες ταραχές ξέσπασαν την Κυριακή, με διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία στην Αθήνα σε σκηνές που αναμένεται να δούμε σε όλη τη χώρα. “Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί, θα είμαστε η φωνή όλων των νεκρών”, ήταν ένα από τα συνθήματα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της Κυριακής στην Αθήνα», τονίζει.

Στο αμερικανικό μέσο τονίζεται πως «Η Ελλάδα έχει κακή εικόνα όσον αφορά την ασφάλεια των επιβατών των σιδηροδρόμων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σιδηροδρομικών επιβατών ανά εκατομμύριο σιδηροδρομικά χιλιόμετρα από το 2018 έως το 2020 μεταξύ 28 χωρών της ηπείρου, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2022».

Σχετικά Άρθρα