Βόρεια Κορέα εναντίον ΗΠΑ: ”Προκαλείτε την κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών”

 Βόρεια Κορέα εναντίον ΗΠΑ: ”Προκαλείτε την κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών”

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φέρουν την ευθύνη για αυτό που χαρακτήρισε κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών και υποστήριξε πως τα πυρηνικά όπλα της Πιονγκγιάνγκ είναι μια δίκαιη απάντηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

“Η κορεατική χερσόνησος μετατρέπεται στη μεγαλύτερη πυριτιδαποθήκη στον κόσμο και πεδίο πολεμικής εξάσκησης λόγω ενός προγράμματος στρατιωτικής επέκτασης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και των οπαδών τους”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

https://twitter.com/AJEnglish/status/1631851969517174788

Οι πρόσφατες κινήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας έδειξαν πως η στρατιωτική συσσώρευση των Ηνωμένων Πολιτειών και των οπαδών τους περνάει την επικίνδυνη γραμμή και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πιονγκγιάνγκ.

Τα σχόλια ακολουθούν τη χθεσινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας ότι σχεδιάζουν να διεξαγάγουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια από τις 13 έως τις 23 Μαρτίου προκειμένου να ενισχύσουν τη κοινή αμυντική θέση τους, περιλαμβανομένης της εστίασης σε αυτό που αποκαλούν επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι αυτού του είδους τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια αποδεικνύουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι εχθρικές και αποφασισμένες για αλλαγή καθεστώτος στον Βορρά.

Σχετικά Άρθρα