Νέα στοιχεία για το ποιος κρύβεται πίσω από τη ρουσφετολιγκή εξέλιξη του σταθμάρχη…

 Νέα στοιχεία για το ποιος κρύβεται πίσω από τη ρουσφετολιγκή εξέλιξη του σταθμάρχη…

Από κτηνοτρόφος σε χωριό της Καρδίτσας, έγινε αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ύστερα μετατάχθηκε στο υπουργείο Παιδείας και τελικά επέστρεψε στον ΟΣΕ για να προβιβαστεί σε σταθμάρχη της Λάρισας, αναλαμβάνοντας ευθύνη για χιλιάδες ζωές. Οι αποδοχές στην θέση αυτή είναι έως 3.500 ευρώ μικτά. Με τον 59χρονο να τοποθετείται, όπως αποκαλύπτεται, σε αυτό το πόστο μόλις 5 ημέρες πριν από τη τραγωδία.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του 59χρονου, η εκπαίδευσή του κράτησε περίπου έξι μήνες. Όσο για την πρακτική του; Δηλαδή το διάστημα που άρχισε να εφαρμόζει όλα αυτά που έμαθε, υπό την επίβλεψη κάποιου πιο έμπειρου. Εδώ η επιτροπή που θα ερευνήσει, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ο σταθμάρχης, ρίχτηκε υποτίθεται στα βαθιά σε ένα επαρχιακό σταθμό, της Καλαμπάκας, από όπου όπως λένε οι συνάδελφοί του, περνάνε… δυο τρένα τη μέρα. Η πρώτη του βάρδια ως σταθμάρχης Λάρισας, χωρίς άλλον να τον επιβλέπει, ήταν την Παρασκευή, πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι καταγγελίες για τον σταθμάρχη

Ο Γιάννης Κολλάτος, πρώην σταθμάρχης του ΟΣΕ στη Λάρισα καταγγέλλει ότι ο σταθμάρχης Λάρισας που έχει συλληφθεί ως μοναδικός -μέχρι στιγμής – υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, πήγε στη θέση του «φυτευτός και με ρουσφέτι».

«Η θέση αυτή χρειάζεται γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση. Ο εν λόγω δεν μπορούσε να εργαστεί ως σταθμάρχης. Ο μόνος σταθμάρχης που έγινε μόνιμος με ρουσφέτι ενώ οι άλλοι μπήκαν με μπλοκάκι» σημείωσε ο Γιάννης Κολλάτος.

«Ποιος είναι υπεύθυνος που έγινε αυτός σταθμάρχης; Δούλεψε 15 μέρες στη Καλαμπάκα και τον έφεραν «φυτευτό» στη Λάρισα και άπειρο. Ο Σταθμός Λάρισας χρειάζεται δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Τους έδιωξαν για το κέρδος».

«Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση δεν θα είχαμε δυστύχημα παρά το ανθρώπινο λάθος. Απαξίωσαν τον ΟΣΕ για να τον πουλήσουν» ανέφερε ο ίδιος.

Κούγιας: ”Με πολιτική παρέμβαση τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σταθμάρχης είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση με παρέμβαση πολιτικού» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση συγγενών 6 ακόμα θυμάτων, δεν κατονόμασε συγκεκριμένο πολιτικό, καθώς όπως σημείωσε «η πληροφορία είναι άτυπη και με βάση το απόρρητο του δικηγόρου, αν δεν είμαι εντελώς βέβαιος δεν επιθυμώ να καταστρέψω την πολιτική του καριέρα».

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, καταγγέλλοντας «άθλιους προβοκάτορες» που όπως υποστηρίζει, προσπαθούν να τη συνδέσουν με τον σταθμάρχη, εις βάρος του οποίου υπάρχει βαρύ κατηγορητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στέλλα Μπίζιου και Μάξιμος Χαρακόπουλος διαψεύδουν κάθε εμπλοκή

«Επιχειρούν να συνδέσουν ευθέως το όνομά μου με την υπόθεση του Σταθμάρχη της Λάρισας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται πως η κόρη του δουλεύει στο πολιτικό μου γραφείο», καταγγέλλει σε δήλωσή της. Σύμφωνα με την κ. Μπίζιου, πρόκειται για «αθλιότητα που δεν έχει προηγούμενο» και προαναγγέλλει άμεσα την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη. Επίσης, διαμηνύει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιου χρησιμοποιήσει το όνομά της στην υπόθεση.

Αναλυτικά η κυρία Μπίζιου δήλωσε:

Την ώρα που όλοι πενθούμε τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κάποιοι άθλιοι προβοκάτορες με ονοματεπώνυμο επιχειρούν να συνδέσουν ευθέως το όνομά μου με την υπόθεση του Σταθμάρχη της Λάρισας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται πως η κόρη του δουλεύει στο πολιτικό μου γραφείο. Η αθλιότητα αυτή δεν έχει προηγούμενο και φυσικά δεν μπορεί να μείνει έτσι.

Θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και φυσικά θα κινηθώ νομικά εναντίον οποιουδήποτε άλλου τολμήσει να χρησιμοποιήσει το όνομα μου σε αυτή την τραγική υπόθεση.

Φήμες και σενάρια διακινούνται στο διαδίκτυο, μετά την αναφορά του Αλέξη Κούγια σε πληροφορία ότι υπήρξε παρέμβαση από συγκεκριμένο πολιτικό για τον 59χρονο σταθμάρχη, που έχει συλληφθεί για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε πως “υπάρχουν πληροφορίες ότι παρενέβη συγκεκριμένος πολιτικός”, λίγο πριν τη συνταξιοδότηση του σταθμάρχη. Στην ερώτηση, για το αν αυτό έγινε για να βοηθηθεί να προσληφθεί στον ΟΣΕ ή για να γίνει σταθμάρχης, ανέφερε πως δεν μπορεί να πει τίποτα αν δεν εξακριβωθεί η πληροφορία, ενώ δεν κατονόμασε τον πολιτικό.

Σχετικά Άρθρα