Τέμπη: Πέφτει η αυλαία των ερευνών, ανακοινώσεις στις 15:00 – Προχωρούν οι ταυτοποιήσεις μέσω DNA – 57 οι νεκροί

 Τέμπη: Πέφτει η αυλαία των ερευνών, ανακοινώσεις στις 15:00 – Προχωρούν οι ταυτοποιήσεις μέσω DNA – 57 οι νεκροί

Οι έρευνες στα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη ολοκληρώνονται επίσημα σήμερα. Στους 57 έως τώρα οι νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στις 13:00 στην Περιφέρεια, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία και το υπουργείο Υγείας. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας, Γεώργιος Σταμάτης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επικεφαλής της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής καθώς και από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις 15:00 αναμένεται να γίνει και η ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που έγινε χθες, από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης 28/2, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ανέρχονται σε 57.

Από την αστυνομία επίσης έγινε γνωστό ότι προχωρούν οι ταυτοποιήσεις μέσω DNA. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 35 από τα θύματα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά δείγματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Oι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ είναι 56 και, όπως επισήμανε η κα Δημογλίδου, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος επιβάτης του τρένου να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Τα νεότερα για την κατάσταση των τραυματιών

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός για την κατάσταση της υγείας του μοναδικού επιβάτη που βγήκε ζωντανός από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη.

«Προσπαθούμε για το καλύτερο» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο 20χρονος έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει και είναι σε καλή κατάσταση. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει καμία ανησυχία» ανέφερε ο κ. Κομνός.

«Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή». Στο σημείο ήταν 40 ασθενοφόρα», ανέφερε.

«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» θυμάται ο κ. Κομνός.

Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες.

Σχετικά Άρθρα