Τέμπη/Νεότερη ενημέρωση: 54 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί – 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί – Η ανακοίνωση

 Τέμπη/Νεότερη ενημέρωση: 54 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί – 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί – Η ανακοίνωση

Ανέβηκε ο αριθμός των σορών που ταυτοποιήθηκαν, μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, όπως αναφέρθηκε στη νέα ενημέρωση της Αστυνομίας. Την ίδια στιγμή, έχουν ενημερωθεί 14 οικογένειες για τους αγαπημένους τους που έπεσαν θύματα της τραγωδίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι οι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί, πλέον, είναι 54.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. Αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί».

Από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τους ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες και η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Επιπλέον η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως προσωπικά αντικείμενα των επιβατών που βρέθηκαν στο σημείο έχουν συλλεχθεί και γι αυτά μπορούν να επικοινωνούν οι άνθρωποι με το αστυνομικό τμήμα Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Πυροσβεστική, κατά την ενημέρωσή της, προχώρησε στην επιβεβαίωση του αριθμού των νεκρών, που ανέρχονται σε 57.

Ολόκληρη η προηγούμενη ενημέρωση:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της δεύτερης θέσης, όσο και το βαγόνι – εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες, από εχθές το απόγευμα, πραγματοποιούν σάρωση, τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών, όσο και στο έδαφος.

Σκοπός μας είναι, αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοούμενων, και αφετέρου, η πιθανή συλλογή, ακόμη και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού, που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία της βιολογικής ταυτοποίησης.

Εκτιμάται ότι, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Δίνω το λόγο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αριθμός των νεκρών είναι 57.

Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί.

Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.

Για νοσηλεία παραμένουν 38 επιβάτες, 31 σε απλές κλίνες και 7 σε ΜΕΘ.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής από τα δείγματα που έχει λάβει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί.

Από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τους ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες και η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».