Τέμπη: Από που ξεκίνησε η μεγάλη τραγωδία – Συλλογή στοιχείων από την ΕΛΑΣ

 Τέμπη: Από που ξεκίνησε η μεγάλη τραγωδία – Συλλογή στοιχείων από την ΕΛΑΣ

Στο σταθμαρχείο της Λάρισας, όπου το βράδυ της Τρίτης δόθηκε η μοιραία εντολή που κατέληξε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, βρέθηκε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τον πίνακα ελέγχου ξεκίνησε η μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη. Μάλιστα, έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Τμήμα Τροχαίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, στα γραφεία του ΟΣΕ στη Λάρισα, με στόχο να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι αστυνομικές έρευνες για τη διερεύνηση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικοί της Τροχαίας στην έρευνά τους συνέλεξαν ό,τι στοιχείο κρίνεται χρήσιμο, όπως έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που αφορούσαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ώστε να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τον καταλογισμό των ευθυνών.

Νωρίτερα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Σχετικά Άρθρα