Τα στοιχεία της σκληρής συμμορίας Πακιστανών ληστών – Σκότωσαν δύο από τα θύματά τους

 Τα στοιχεία της σκληρής συμμορίας Πακιστανών ληστών – Σκότωσαν δύο από τα θύματά τους

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα. Τα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται και για δύο ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023 από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες :

(επ.) GHULAM (όν.) ABBAS του MOHAMMAD SHEHBAZ και της SHENAZ BIBI, γεννηθέντα την 12-08-2000 στo Πακιστάν,

03032023dimosiopoihshaea1_1

(επ.) MASIH ή MASHI (όν.) YAQUB ή YAQOOB ή JAKHU του ANYAT MASIH ή INYAT ή NAIT και της AYSHA BIBI ή ASHA ή AISHA, γεννηθέντα την 1-1-1972 ή 28-10-1962 ή 1-1-1964 στο Πακιστάν,

03032023dimosiopoihshaea2_1

(επ.) NABIL (όν.) NABIL του MOHAMMAD NAZIR και της PORVIN, γεννηθέντα την 1-1-1995 στο Πακιστάν,

03032023dimosiopoihshaea3_1

(επ.) ZAFAR ή MOHAMMED (όν.) IQBAL ή ZAMAN του MOHAMMAD ZAMAN ή BUSINES και της NEZIRA BIBI ή MEZIRA BIBI ή NEZIR, γεννηθέντα την 21-02-1976 ή 1976 στο Πακιστάν,

03032023dimposiopoihshaea4_1

(επ.) SHAFIQ (όν.) TOSEEF του MOHAMMAD και της RUBINA KOSER, γεννηθέντα την 1-1-2004 στο Πακιστάν.

03032023dimosiopoihshaea5_1

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη των ως άνω εγκλημάτων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση με τα διερευνώμενα εγκλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476229, 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η δράση της συμμορίας

Μια από τις πιο σκληρές συμμορίες ληστών – εισβολέων σε σπίτια, που μάλιστα διέπραξαν και δυο φόνους, εξαρθρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου από την Ασφάλεια Αττικής.

Συνελήφθησαν πέντε Πακιστανοί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός, ενώ εξιχνιάστηκαν δυο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία και τρεις περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ανθρωποκτονιών.

Μια σειρά άγριων ληστειών με μαχαιρώματα, πολύ ξύλο και βασανισμούς. Μάλιστα και στις δύο δολοφονίες, τα θύματά τους, ένας 74χρονος Έλληνας και ένας 47χρονος Πακιστανός, βασανίστηκαν ανηλεώς πριν οι μαχαιροβγάλτες αλλοδαποί ληστές τους «πάρουν» τη ζωή.

Στην περίπτωση του δυστυχούς ηλικιωμένου, οι δολοφόνοι «μπούκαραν» τον Απρίλιο του 2021, στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου όπου διέμενε μόνος του, στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια στην τουαλέτα, στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον έσυραν στην αποθήκη του σπιτιού όπου τον στραγγάλισαν.

«Τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με ενδύματα, με τα χέρια του επιπλέον δεμένα με καλώδιο ηλεκτρικής συσκευής – ατμοσίδερο[…]. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που ενήργησε νεκροψία – νεκροτομή ο θάνατος του ημεδαπού  επήλθε συνεπεία κακώσεων κεφαλής – ισχυρής περίσφιξης του λαιμού, διά χείρων προκληθείσας – στραγγαλισμός» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας που έχει στη διάθεση του το protothema.gr.

Για την υπόθεση, στήθηκε ειδική ομάδα της Ασφάλειας και πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, στην Αθήνα, τα πέντε μέλη της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους. Το αρχηγικό μέλος λειτουργώντας ως ιθύνων νους ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό των επιθέσεων, τα άλλα τρία μέλη δρούσαν από κοινού με το αρχηγικό στις βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, ενώ το
πέμπτο είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως «ορμητήριο» δύο οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιούσαν τις ληστείες, είτε με την εισβολή σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη βιαιότητα (χρήση μαχαιριού και κατά περίπτωση πιστολιού) σε βάρος των θυμάτων τους.

Σχετικά Άρθρα