ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά στη σπουδή έκδοσης πορίσματος για την τραγωδία – Χαμηλοί τόνοι με σεβασμό σε νεκρούς και συγγενείς

 ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά στη σπουδή έκδοσης πορίσματος για την τραγωδία – Χαμηλοί τόνοι με σεβασμό σε νεκρούς και συγγενείς

Έντονη ενόχληση και δυσφορία προκαλεί στην Κουμουνδούρου η στάση του μεγάρου Μαξίμου να «προλάβει» τις εισαγγελικές αρχές και να ρίξει στη δημοσιότητα ένα πόρισμα εμπειρογνωμόνων. Η «γνωμάτευση» του Πρωθυπουργού για το «κυρίως ανθρώπινο λάθος» προμηνύει κύμα κοινωνικής οργής και σφοδρής σύγκρουσης.

Όχι  στην επιτροπή Γεραπετρίτη από το ΣΥΡΙΖΑ που ζητά έναν εμπειρογνώμονα από κάθε κόμμα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ κρατούν χαμηλούς τόνους όσο οι έρευνες συνεχίζονται και όσο υπάρχουν ακόμη συγγενείς που δεν έχουν κηδέψει τους δικούς τους ανθρώπους ή δεν έχουν ακόμη ταυτοποιήσει τους νεκρούς τους. Στην Κουμουνδούρου ωστόσο δεν μπορούν να μην παρατηρήσουν τη διαφαινόμενη απόπειρα συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση.

  • Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δίνονται με το σταγονόμετρο με πλήρη σεβασμό στο πένθος της κοινωνίας και των συγγενών ήδη στην Κουμουνδούρου εργάζονται για να «μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι» για τα αίτια της απώλειας τόσων ανθρώπινων ζωών και μάλιστα νέων παιδιών.

Τα ερωτήματα μέσα από την έρευνα που γίνεται αυτή την ώρα από στελέχη που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη συλλογής των στοιχείων που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία φαίνεται να ξεπερνούν ακόμη και τον παραιτηθέντα υπουργό μεταφορών και να φτάνουν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

  • Και αυτά τα ερωτήματα το libre είναι σε θέση να γνωρίζει οτι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα απευθύνει προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που προμηνύει μια σφοδρή σύγκρουση στο πνεύμα και της προειδοποίησης της Κουμουνδούρου προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό οτι δεν θα επιτρέψει να κρύψει τις ευθύνες του πίσω απο μια παραίτηση.   

Πόρισμα – Συγκάλυψη  

Η αξιωματική αντιπολίτευση είπε ένα ηχηρό όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον νέο υπουργό επικρατείας και μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη και δεν νομιμοποιεί την απόπειρα έκδοσης ενός προεκλογικού τύπου πορίσματος αλά Συνολάκη για το Μάτι αλλά από την ανάποδη.

  • «Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ορίζει τον ελεγκτή του» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σύμφωνα με κορυφαίους κομματικούς παράγοντες η αξιωματική αντιπολίτευση θα απαιτήσει η επιτροπή αυτή να συσταθεί με ένα εμπειρογνώμονα που θα προτείνει το κάθε κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπλοκάρει την απόπειρα του ίδιου του κ Μητσοτάκη να οδηγήσει τη συζήτηση των ευθυνών σε ένα ατέρμονο κυνήγι διαχρονικών ευθυνών που θα γυρίζουν έως και 10 χρόνια πίσω, το οποίο εκ των πραγμάτων όπως σημειώνουν θα οδηγήσει σε συγκάλυψη των ευθυνών για το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας.

Και μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να παραιτήθηκε και τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα πρωτίστως για τους συγγενείς των θυμάτων και τους ίδιους του επιζώντες που έζησαν τον όλεθρο από ένα ανθρώπινο λάθος, ωστόσο αν και δεν έκανε τίποτα 3,5 χρόνια για να εγκατασταθεί σύστημα φωτοσήμανσης και τηλεειδοποίησης στην πιο νευραλγική γραμμή του εθνικού σιδηρόδρομου, είχε φροντίσει ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Μεταφορών να νομοθετήσει για τη δημιουργία επιτροπής διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων.

Η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός επιλέγει να μην την ενεργοποιήσει εφαρμόζοντας το νόμο του με προφανή στόχο όπως εκτιμάται απο την αντιπολίτευση να μην διερευνηθούν τα αίτια της συγκεκριμένης τραγωδίας. 

Αυτή ακριβώς η κίνηση της κυβέρνησης εκτός από επικοινωνιακή διαχείριση προδίδει και βαριές ευθύνες σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργή

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης της τραγωδίας και η απόπειρά της να φορτώσει όλη την ευθύνη σε ένα και μόνο πρόσωπο, τον άπειρο και ρουσφετολογικά τοποθετημένο σταθμάρχη, προκαλεί οργή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μένει άπραγος ζυγίζει και ήδη συμμετέχει με κάλεσμα στις σιωπηλές διαμαρτυρίες των πολιτών και των μαθητών σε όλη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα