Στεργίου: Η Νέα Δημοκρατία παίρνει άριστα μόνο στην προπαγάνδα

 Στεργίου: Η Νέα Δημοκρατία παίρνει άριστα μόνο στην προπαγάνδα

Η Άννα Στεργίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας και αποφάσισε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφια υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας.

Μιλήσαμε μαζί της για το πως πήρε αυτήν την απόφαση, πως βλέπει ο κόσμος την πολιτική και τους πολιτικούς ενώ απαντά και στο κρίσιμο ερώτημα των ημερών για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές παρά το γεγονός ότι δημοσκοπικά το κόμμα της ΝΔ προηγείται με πολλές μοναδες διαφορά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

-Από κοινοβουλευτική συντάκτρια στον χορό της πολιτικής…

«Η πολιτική είναι στην καθημερινότητα ενός κοινοβουλευτικού συντάκτη. Έχοντας περάσει ως δημοσιογράφος από σημαντικά παραγωγικά υπουργεία μπορώ να βοηθήσω, να σταματήσει o αναπτυξιακός κατήφορος του νομού Θεσπρωτίας. Ο νομός έχει υπέροχα αγροτικά προϊόντα, εκπληκτικές ομορφιές αλλά πονά απίστευτα σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης κι υποδομών».

-Ναι, αλλά ο κόσμος βλέπει αρνητικά και την πολιτική και τους πολιτικούς…

«Λογικό είναι αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Ελλάδα θρηνεί τον ανθό της. Μεγαλώνεις ένα παιδί με κόπους και βάσανα, το στέλνεις να σπουδάσει και παραμονεύει ο θάνατος ενώ έχουν όλοι προειδοποιήσει για το χάλι στους σιδηροδρόμους. Κάθε γονιός που σπουδάζει το παιδί του μακριά ή έχει φαντάρο το παιδί του από χθες δεν μπορεί να κοιμηθεί. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε κάνει επανειλημμένα ερωτήσεις για το θέμα της ασφάλειας. Μείωσαν τη χρηματοδότηση. Ο Κώστας Καραμανλής τουλάχιστον παραιτήθηκε. Ο Κωστής Χατζηδάκης διατυμπάνιζε την επιτυχία του με τα τρένα, λέγοντας πόσα λεφτά μπήκαν στα Ταμεία. Στη Θεσπρωτία, όπου είμαι υποψήφια, η ΝΔ πούλησε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι δεσμευτικοί όροι για την ασφάλεια και τις επενδύσεις είναι ανύπαρκτοι».

-Πως σχολιάζετε το θέμα Πολάκη, που ήρθε στην επικαιρότητα;

«Η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της. Δεν είναι ώρα για φαγωμάρα. Ο Παύλος Πολάκης είναι ικανότατος γιατρός, έντιμος αλλά θα έλεγα ότι μπορεί και καλύτερα. Όμως, η προσωπολατρία είναι φρούτο του δεξιού χώρου, που αναζητεί μονάρχες και Μωϋσήδες. Οι προσωπικές πικρίες δεν αφορούν τον κόσμο. Αντίπαλος είναι η δεξιά παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

-Πιστεύετε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κερδίσει τις εκλογές;

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κυριάρχησε, δημιουργώντας Φεστιβάλ Προπαγάνδας και Φεστιβάλ Μακετών. Φανταστείτε ότι πριν το δυστύχημα στα Τέμπη ετοίμαζαν φιέστες. Όσοι νομίζουν ότι ήρθαν τρελές επενδύσεις ας πάνε μία βόλτα στο Ελληνικό, να γελάσει κάθε πικραμένος. Η μέση ελληνική οικογένεια σηκώνει τα χέρια ψηλά με την ακρίβεια, το ρεύμα, τα καύσιμα, τα κόκκινα δάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ιστορική ευθύνη ν΄ αποκαταστήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να δώσει πρακτικές λύσεις και προοπτική στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών».

-Ναι αλλά στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία είναι ψηλά…

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το άσπρο – μαύρο, για να κερδίσει το 5% των μετακινούμενων ψηφοφόρων και τώρα ψάχνεται πως θα πάει τις εκλογές πιο μακριά. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα παίρνει άριστα μόνο στην προπαγάνδα. Όμως, ο μαϊντανός, όσο και να τον ποτίσεις, πλάτανος δεν γίνεται».

-Ναι αλλά μερικοί λένε πως η Νέα Δημοκρατία έφερε ανάπτυξη…

«Δεν βλέπει ο κόσμος τι μένει στην τσέπη του; Η μικρομεσαία επιχείρηση καταστράφηκε και νοιάζονται μόνο για τα σούπερ μάρκετ. Την παραγωγική βάση της χώρας τη διέλυσαν. Η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει. Στην περιοχή μου λένε π.χ. πόσους πήραν στο νοσοκομείο Φιλιατών. Γιατί δεν λένε πόσοι συνταξιοδοτήθηκαν, πόσους ανεμβολίαστους έδιωξαν ή πόσες θέσεις μένουν κενές; Η Νίκη Κεραμέως άφησε τη Θεσπρωτία χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Ηγουμενίτσα γονάτισε. Το κόστος καυσίμων έχει απογειωθεί! Σε 3.500 αγρότες στην Παραμυθιά η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Η ανεργία στον νομό καλπάζει. Αυτά είναι γραμμάτια, που είτε το θέλουν στη ΝΔ είτε όχι εξαργυρώνονται στην κάλπη».

Σχετικά Άρθρα