Ρωσία: Δολοφονήθηκε κορυφαίος επιστήμονας που έφτιαξε το εμβόλιο Sputnik – V

 Ρωσία: Δολοφονήθηκε κορυφαίος επιστήμονας που έφτιαξε το εμβόλιο Sputnik – V

Νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του με σημάδια στραγγαλισμού βρέθηκε ο Ρώσος ιολόγος Andrey Botikov, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik – V κατά του κορονοϊού το 2020.

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας (ICR) κάνει αναζητά στοιχεία για τη δολοφονία του επιστήμονα, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στο σπίτι του στη βορειοδυτική Μόσχα την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Οι Αρχές πιστεύουν πως ένας 29χρονος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, είναι ο δράστης που στραγγάλισε μέχρι θανάτου το θύμα με μια ζώνη, μπαίνοντας στο σπίτι του με σκοπό να του αποσπάσει χρήματα.

Πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επίσης ότι ο ύποπτος, γνωστός ως Alexei Z, είχε περάσει 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Ποιος ήταν ο Andrey Botikov

Το θύμα ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία.

Είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Κρατικό Ινστιτούτο Ιολογίας ως ανώτερος επιστήμονας. Του είχε απονεμηθεί το Παράσημο Αξίας για την Πατρίδα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik V.

https://twitter.com/theinformantofc/status/1631738540970180624

Ωστόσο, οι επικριτές ανέφεραν ότι το εν λόγω εμβόλιο εγκρίθηκε χωρίς ισχυρή έρευνα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Σχετικά Άρθρα