ΠΟΕΔΗΝ: Να απομακρυνθεί άμεσα από το νοσοκομείο “Αττικόν” ο πρώην διαιτητής που εμπλέκεται στην υπόθεση του Κολωνού

 ΠΟΕΔΗΝ: Να απομακρυνθεί άμεσα από το νοσοκομείο “Αττικόν” ο πρώην διαιτητής που εμπλέκεται στην υπόθεση του Κολωνού

Στη φυλακή για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό οδηγήθηκε ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας.

Ο συγκεκριμένος, όπως είχε ενημερώσει η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος, εργάζεται και στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ με σύμβαση ΟΑΕΔ.

Σε νέα ενημέρωση η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι δεν έχει απολυθεί ακόμα από το νοσοκομείο και ζητά την άμεση παύση του από το πόστο καθώς συκοφαντούν την τιμή και την υπόληψη των υγειονομικών.

«Καλούμε τον Διοκητή του νοσοκομείου σήμερα, τώρα να διακόψει τη σύμβαση του», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Επίσης πρέπει να απομακρυνθεί από το Υπουργείο Υγείας επίσημα με ΦΕΚ από διορισμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΨΝΑ ( ΔΑΦΝΙ) και όχι ανεπίσημα όπως συμβαίνει τώρα που με εντολή δεν καλείται στις συνεδριάσεις. Δεν θέλουμε μεταξύ μας τέτοιους», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής, Φίλιππος Ντόβας, είναι στην ομάδα των ανδρών που υπέδειξε η 12χρονη στην τελευταία κατάθεση της στις αρχές. Ο 60χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, όσα είπε σε δημόσια δήλωση του μόλις του κοινοποιήθηκε η κλήση σε απολογία, αρνούμενος ότι είχε σεξουαλική επαφή με το κοριτσάκι. Σύμφωνα με τον οδοντοτεχνίτη πρώην διαιτητή, η εμπλοκή του στην υπόθεση σχετίζεται με «πολιτικούς αντιπάλους» και όχι με παράνομες πράξεις του. Ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, φέρεται να υποστήριξε πως γνώριζε το παιδί από τη γειτονιά, πλην όμως ουδέποτε είχε σεξουαλικής μορφής σχέση μαζί του.

Στο μεταξύ, προθεσμία προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία που του ζητείται από την ανακρίτρια έλαβε για τις 6 Μαρτίου ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, προσωρινά κρατούμενος για βιασμό και μαστροπεία, Ηλίας Μίχος.

Σχετικά Άρθρα