“Πάρε όταν φθάσεις” – Κύμα καταλήψεων στα σχολεία

 “Πάρε όταν φθάσεις” – Κύμα καταλήψεων στα σχολεία

Μια οργισμένη κραυγή βγαίνει από τα σχολεία ανά την Ελλάδα με τους μαθητές να στέλνουν το δικό τους μήνυμα οργής. Τρεις μέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, πολλά σχολεία προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις ως κίνηση διαμαρτυρίας για την τραγωδία, ενώ πληθαίνουν οι εικόνες μαθητών που με όπλο την τσάντα τους σχηματίζουν την φράση «Πάρε όταν φτάσεις», «Τέμπη», «Ποτέ Ξανά».

Στη Λάρισα, την περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο της τραγωδίας, μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλον και σχηματίζουν με τα σώματά τους το σήμα του πένθους, εκφράζοντας τη θλίψη τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Tην ίδια στιγμή, πέρα από τις συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας έχει ξεσπάσει ένα κύμα καταλήψεων.

Σε σχολεία σε Κρήτη και Ναύπακτο μαθητές προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις.

Στη Ναύπακτο, οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη στο ΕΠΑΛ και το 2ο Λύκειο.

Η κατάληψη, όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν γίνεται για θέματα της σχολικής τους κοινότητας, αλλά προκειμένου να κινητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στην κρατική αδράνεια, όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Επιπλέον έντεκα σχολεία τελούν υπό κατάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης από την Πέμπτη (2/3) από τους μαθητές, που με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως να δείξουν συμπαράσταση στις οικογένειες των ανθρώπων, κατά κύριο λόγο νέων, των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε κατά τη σύγκρουση των δύο τραίνων.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν σήμερα το 4ο και το 9ο Γυμνάσιο καθώς επίσης το 1ο, 4ο και το 10 ΓΕΛ, στην πόλη του Ηρακλείου.

Ακόμα, λόγω κατάληψης δεν λειτουργούν το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Τυμπακίου, το ΕΠΑΛ Μοιρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Δέκα και το ΓΕΛ της Αγίας Βαρβάρας.

Υπό κατάληψη τελεί και το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού, μαθητές του οποίου καλούν παράλληλα σε αιμοδοσία.

Σχετικά Άρθρα