Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα μετά τις πορείες για τα Τέμπη

 Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα μετά τις πορείες για τα Τέμπη

Επεισόδια ξέσπασαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, μετά τις πορείες οργής και διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες νέοι φωνάζοντας πως η τραγωδία στα Τέμπη “δεν είναι δυστύχημα, είναι δολοφονία”.

Πιο συγκεκριμένα, επεισόδια με χημικά, κρότου λάμψης και βόμβες μολότοφ ξέσπασαν στο Σύνταγμα. Η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 νεαροί πέταξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Συνταγμα, Συλλαλητηριο Αθηνα, Συλλαλητηριο Συνταγμα, Επεισοδια Αθηνα Τωρα, Επεισοδια

Σημειώνεται πως οι νεαροί πετούν επίσης πέτρες και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της Καμάρας, όταν ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday, πέταξαν πυρσούς και άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και προκάλεσαν ζημιές σε μαγαζιά, τράπεζες, πεζοδρόμια και στάσεις λεωφορείων.

Οι καταστηματάρχες δεν πρόλαβαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, και τα μαγαζιά τους βρέθηκαν με σπασμένες βιτρίνες.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και αναμένεται να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό τα γραφεία του ΟΣΕ.

Ένταση και στη Λάρισα

Επεισόδια ξέσπασαν στη Λάρισα κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δείτε το βίντεο:

επεισοδια λαρισα
επεισοδια λαρισα, ζημιες, σταθμος τρενου
επεισοδια λαρισα, ζημιες, σταθμος τρενου
επεισοδια λαρισα, ζημιες, σταθμος τρενου

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα φορέων και συμμετείχε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, για τα δεκάδες θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σχετικά Άρθρα