Τέμπη: Ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένες σοροί από το βαγόνι του εστιατορίου – 47 οι νεκροί μέχρι τώρα

 Τέμπη: Ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένες σοροί από το βαγόνι του εστιατορίου – 47 οι νεκροί μέχρι τώρα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, οι ενέργειες των διασωστικών ομάδων επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο, από όπου ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένες σοροί.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός είναι 46.

Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού ενώ η επιχείρηση για όλη την αμαξοστοιχία θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο.

Αρτοποιός: Δύσκολη η επιχείρηση στο 2ο βαγόνι – Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε κακή κατάσταση

Η επόμενη μέρα στα Τέμπη γεννά ερωτήματα για τα λάθη της τραγωδίας, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν το σκληρό έργο τους. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρει: «Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς, είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης. Έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι», τόνισε.

«Είναι μια δύσκολη επιχείρηση που θα έχει συνέχεια, γιατί θα πρέπει να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός αδυνατώντας, όπως είπε, να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο βαγόνι, στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες.

«Για κάποιο λόγο, άγνωστο ακόμα, παρουσιάστηκε πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εκεί. Θα έχουμε νέα δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Στους 47 οι νεκροί

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την σύγκρουση των τρένων είναι πλέον 47.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τους νεκρούς που ανασύρονται, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως οι διασώστες βλέπουν πως στο δεύτερο βαγόνι υπάρχουν άτομα. «Δυστυχώς τα άτομα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, διότι λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης που έχει συμβεί τα σώματα είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι ουσιαστικά λόγω του φορτίου της σύγκρουσης που υπέστησαν, δυστυχώς είναι σε άσχημη κατάσταση».

«Για κάποιο λόγο εμφανίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο σε αυτό το χώρο, ίσως να είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, ίσως να είναι κάποια άλλη συσκευή», ανέφερε στη συνέχεια.

Τόνισε πως στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν και το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. «Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται» είπε χαρακτηριστικά.

“Πήγα να βρω τον σύζυγο και το 5χρονο παιδί μου και μου έδωσαν στάχτες κι αποκαΐδια”

Μια γυναίκα, που έχασε τον άνδρα και το 5χρονο παιδί της στην τραγωδία με τη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, ξέσπασε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.
Η γυναίκα περιέγραψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τις τραγικές στιγμές ανείπωτου πόνου που ζει μετά την απώλεια του άνδρα και του παιδιού της στο μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι», είπε η γυναίκα.

Η γυναίκα περιέγραψε την στιγμή που πήγε για αναγνώριση στο νοσοκομείο.

«Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά», τόνισε η γυναίκα.

Η γυναίκα είπε πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές;».

Σχετικά Άρθρα